Σήμερα το δείπνο Αναστασιάδη-Ακιντζί – Επανέναρξη συνομιλιών για το Κυπριακό

Ακιντζί

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί θα συναντηθούν απόψε για πρώτη φορά, μετά την αποτυχία της διάσκεψης για το Κυπριακό τον περασμένο Ιούλιο στο Κραν Μοντανά. Οι δύο ηγέτες θα εξετάσουν το ενδεχόμενο επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό στο άμεσο μέλλον.

Η συνάντηση θα γίνει σε δείπνο, το οποίο θα παραθέσει η ειδική αντιπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ στην οικία της στη «νεκρή ζώνη». Κατόπιν αιτήματος του Μουσταφά Ακιντζί δεν θα υπάρξει δημοσιογραφική κάλυψη.

Στόχος του Προέδρου Αναστασιάδη είναι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που είχαν διακοπεί στο Κραν Μοντανά.

Ο Μουσταφά Ακιντζί με δηλώσεις του το προηγούμενο διάστημα έχει θέσει θέμα αλλαγής της διαδικασίας, καθορισμό χρονοδιαγράμματος για τις διαπραγματεύσεις και σύσταση κοινής επιτροπής για το φυσικό αέριο.

Αν υπάρξει θετική κατάληξη στο δείπνο, οι κκ Αναστασιάδης και Ακιντζί θα απευθύνουν από κοινού έκκληση προς τον γγ του ΟΗΕ να επαναλάβει τις καλές του υπηρεσίες στο Κυπριακό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το ίδιο… τροπάριο από τον Ζάεφ – «Όχι» σε ονομασία erga omnes και αλλαγή του Συντάγματος

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γενικός Γραμματέας ΝΑΤΟ: «Οι ελληνοτουρκικές διαφορές δεν είναι θέμα της Συμμαχίας»

ΑΚΟΜΑ: Κάλεσμα του Πάπα Φραγκίσκου να σταματήσει η αιματοχυσία στη Συρία