Στρατηγός Μπαλτζώης: Στόχος του Ερντογάν η μεγάλη Τουρκία μέχρι το 2023 (Βίντεο)

Αποκαλυπτικός ήταν ο Αντιστράτηγος ε.α. Γιάννης Μπαλτζώης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ. (Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών), στην εκπομπή Παρεμβάσεις το βράδυ της Πέμπτης 5 Απριλίου.

Ο κ. Μπαλτζώης αναφερόμενος στην κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας και στο αξιόμαχο των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, τόνισε ότι “υπάρχει γενική και υψηλή ετοιμότητα για οτιδήποτε και υπάρχουν σενάρια για κάθε περίπτωση που μπορεί να μας περάσει από το μυαλό” ενώ επεσήμανε ότι “όλα τα πιθανά σενάρια αντιμετωπίζονται”.

Αναφερόμενος στον Ερντογάν ο Αντιστράτηγος τόνισε ότι ο σκοπός του είναι, με όχημα τον εθνικό τουρκικό όρκο, να κάνει την Τουρκία μεγάλη περιφερειακή δύναμη μέχρι το 2023 στον νέο πολυπολικό κόσμο στον οποίο ήδη δημιουργείτε. Ο δε Ερντογάν θέλει να γίνει ο νέος Ατατούρκ και να μείνει στην ιστορία σαν ο νέος “πατέρας” των Τούρκων.

Δείτε όλα όσα ενδιαφέροντα είπε ο. κ. Μπαλτζώης στον Άκη Παυλόπουλο και στην εκπομπή Παρεμβάσεις. Η τοποθέτηση του ξεκινάει μετά το 55:00ο λεπτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ι. Μάζης: «Ισλαμοφασίστας ο Ερντογάν – Θα συνεχίσει τις προκλητικές ενέργειες στο Αιγαίο» (Βίντεο)

Θεοδωράτος: Στα Δωδεκάνησα επικεντρώνονται οι γεωστρατηγικές διεκδικήσεις των Τούρκων (Βίντεο)

Ναύαρχος Αποστολάκης: Γιατί οι Τούρκοι επιτελείς «τρέμουν» τον «Αρχηγό»