Συνεχίζονται τα προβλήματα – Για έκτη μέρα χωρίς νερό η Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη

Συνεχίζονται για έκτη ημέρα τα προβλήματα για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, που έχουν μείνει χωρίς νερό.

Η έκτακτη σύσκεψη που συγκαλέστηκε χθες στο πρωθυπουργικό γραφείο της πόλης έγινε υπό κλίμα έντασης, ενώ αργά το βράδυ του Σαββάτου υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση για να διερευνηθούν τα αίτια του προβλήματος και να διαλευκανθούν τυχόν ευθύνες.

Το απόγευμα του Σαββάτου, ξεκίνησε η τροφοδοσία του δικτύου ύδρευσης της πόλης από το νερό της Αραβησσού, δεδομένου ότι αποκαταστάθηκε το πρόβλημα που υπήρχε, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Γιάννης Κρεστενίτης.

Ο κ. Κρεστενίτης σημείωσε ότι το νερό που προέρχεται από τις πηγές της Αραβησσού τροφοδοτεί την πόλη, καθώς έχει απαλλαγεί από τη θολότητα που είχε μετά την αποκατάσταση της βλάβης του αγωγού και είναι πλέον κατάλληλο για κατανάλωση. Η εξομάλυνση της υδροδότησης θα γίνει σταδιακά εντός 24ωρου, προκειμένου να πληρωθούν οι δεξαμενές και το εσωτερικό δίκτυο της πόλης, ανέφερε η ΕΥΑΘ.

Ωστόσο, υπήρξαν συστάσεις στους καταναλωτές που έχουν πολύωρη διακοπή, όταν έρθει το νερό, να αφήσουν για λίγο τις βρύσες τους ανοιχτές, προκειμένου να καθαρίσουν τα εσωτερικά τους δίκτυα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αίσιο τέλος στην περιπέτεια του Γάλλου ορειβάτη στον Όλυμπο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θρήνος στον επιχειρηματικό κόσμο – Πέθανε ξαφνικά στα 52 του ο Στέλιος Σκλαβενίτης

ΑΚΟΜΑ: Ομολόγησε ο 58χρονος που κρατούσε ομήρους τα ξαδέρφια του στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης!