Το Πανεπιστήμιο ανοίγεται στην πόλη: Επτά σταθμοί στην Ιστορία και την Τέχνη

Μια ιδιαίτερη ξενάγηση σε σημεία της πανεπιστημιακής πόλης μέσα στην πόλη, διοργανώνει για τους πολίτες την ερχόμενη Κυριακή 6 Μαΐου το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων σε συνεργασία με το Ιστορικό Αρχείο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Αφορμή κι αφετηρία για αυτή την περιήγηση είναι η έκθεση «180 Χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών: ο θεσμός – οι άνθρωποι».

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Αθήνα 2018, Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου». Ξεκινά το πρωί, στην Ερμού, από την Καπνικαρέα με τις βυζαντινές αγιογραφίες και τις εικόνες του Φώτη Κόντογλου. Συνεχίζει στο Ιστορικό Αρχείο του Πανεπιστημίου με τα σπάνια τεκμήριά του για την ιστορία του ιδρύματος και τους Έλληνες λογοτέχνες. Επόμενη στάση στο κτίριο του Παλαιού Χημείου όπου στεγάζεται η Βιβλιοθήκη της Νομικής. Εκεί, η ομάδα «Δίκαιο και Τέχνη» της Νομικής θα συστήσει τους λογοτέχνες που πέρασαν από τα έδρανα της Νομικής. Οι συμμετέχοντες στη ξενάγηση θα έχουν τη ευκαιρία επίσης να δουν σ αυτό τον χώρο την οπτικοακουστική εγκατάσταση «The Primary fact», του Ιάπωνα καλλιτέχνη και κινηματογραφιστή Χικάρου Φούτζι, που παρουσιάζεται στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Onassis Fast Forward Festival.

Η ξενάγηση θα συνεχιστεί στο Μέγαρο της Βουλής στα εκθέματα των πανεπιστημιακών μουσείων που εκτίθενται στο Περιστύλιο της Βουλής. Το απόγευμα θα γίνει γνωριμία με τη Φοιτητική Λέσχη, ξεναγούς και ερμηνευτές κειμένων για το Πανεπιστήμιο Αθηνών φοιτητές και φοιτήτριες του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών. Αμέσως μετά στα Προπύλαια, με την αρχιτεκτονική, τη ζωγραφική και τη γλυπτική ενός από τα πιο γνώριμα κτίρια της πόλης. Η ημέρα θα ολοκληρωθεί στο Μουσείο Ιστορίας, στην Πλάκα, με συναυλία μελοποιημένης ποίησης, την ώρα που δύει ο ήλιος. Για δήλωση ενδιαφέροντος και συμμετοχή σε μία ή σε περισσότερες δράσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλ. 210-3735253 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: foundation@parliament.gr

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ένα χρυσό και έξι χάλκινα μετάλλια για το ΑΠΘ στη Μαθηματική Ολυμπιάδα

Χωρίς λόγια! Το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ φιλοξένησε σεμινάριο για το πρωκτικό σεξ

Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά 263 μετεωρίτες «βρήκε» ο Έλληνας γεωλόγος στην Ανταρκτική