Τσίπρας από Καστελόριζο: “Δεν ήρθα να κάνω διάγγελμα εδώ, ήρθα να εγκαινιάσω έργο” (pics & video)

Τσίπρας

Πολλαπλά μηνύματα τόσο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις όσο και για την ελληνική οικονομία και την έξοδο από τα Μνημόνια αναμένεται να στείλει σήμερα από το Καστελόριζο ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας.

To τυπικό σκέλος της επίσκεψης περιλαμβάνει τα εγκαίνια μιας μονάδας αφαλάτωσης στο νησί, όμως η παρουσία του πρωθυπουργού σηματοδοτεί πολλά περισσότερα από αυτό, αν και ο ίδιος κατά την άφιξή του τόνισε πως “δεν ήρθα εδώ για να κάνω διάγγελμα”.

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, προσγειώθηκε στο Καστελόριζο λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι.

Τσίπρας02

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν οι κάτοικοι του νησιού, με επικεφαλής το δήμαρχο Γιώργο Σαμσάκο, και ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός. Εκεί, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αχλαδιώτης αναφέρθηκε στα προβλήματα του νησιού ενώ χαρακτήρισε τιμή για τον τόπο, την επίσκεψη του πρωθυπουργού.

Απαντώντας ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Δεν ήρθα να κάνω διάγγελμα εδώ, ήρθα να εγκαινιάσω έργο -μονάδα αφαλάτωσης, αν και είναι καλός ο χώρος για διαγγέλματα».

Υπενθυμίζεται ότι από το Καστελόριζο ξεκίνησε η περιπέτεια της ελληνικής οικονομίας, πριν από οκτώ χρόνια, με το διάγγελμα του Γιώργου Παπανδρέου για την ένταξη της χώρας μας στο ΔΝΤ.

Τσίπρας03

Ήταν 23 Απριλίου του 2010, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρωθυπουργός, ανακοίνωνε από το Καστελόριζο φορώντας μοβ, πένθιμη γραβάτα, την προσφυγή της χώρας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης. Μόλις έναν μήνα νωρίτερα, ανήμερα του Ευαγγελισμού, η Σύνοδος Κορυφής είχε αποφασίσει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στον εν λόγω μηχανισμό.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε Καστελόριζο και Ρόδο σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας – Το πρόγραμμά του

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα δήλωση Κουβέλη μετά τον «ακήρυχτο πόλεμο»: «Μια αναχαίτιση μπορεί να μετατραπεί σε θερμό επεισόδιο!»

ΑΚΟΜΑ: Υπόμνημα Φωκά: «Από αμηχανία και αμέλεια δεν αντέδρασα στα συνθήματα κατά της Βουλής»