Τσίπρας για Τουρκία: “Δεν απειλούμε κανέναν, δεν φοβόμαστε κανέναν” – Όσα είπε στο υπουργικό Συμβούλιο

Τσίπρας

Την αισιοδοξία του πως βρισκόμαστε πια στην τελική ευθεία για την υλοποίηση του στόχου που έφερε την κυβέρνησή του στην εξουσία, δηλαδή την έξοδο από την επιτροπεία και το τέλος των προγραμμάτων, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο πρωθυπουργός, τόνισε την ανάγκη η κυβέρνηση να μη χάσει τη στοχοπροσήλωσή της και να μην υπάρξει εφησυχασμός, γιατί τα τελευταία μέτρα της διαδρομής είναι και τα πιο δύσκολα.

«Μην ξεχνάμε ότι αυτή η κυβέρνηση συγκροτήθηκε από κόμματα με διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες με έναν όμως κοινό κεντρικό πολιτικό στόχο: την ασφαλή και οριστική έξοδο από τα μνημόνια και την ασφυκτική επιτροπεία, την ανάκτηση της οικονομικής μας κυριαρχίας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Και με βασικό συνδετικό ιστό την ειλικρίνεια και την κοινή μας πίστη στις ανεξάντλητες δυνάμεις του ελληνικού λαού, που δεν του άξιζε να του τις στερεί ένα κύκλωμα διαπλοκής πολιτικής και οικονομικής εξουσίας και διαφθοράς, που έχει και τη βασική ευθύνη για τη χρεοκοπία», υπογράμμισε.

«Το κρίσιμο, το βασικό ορόσημο για εμάς είναι ο ερχόμενος Αύγουστος κι αυτό είναι μια μεγάλη τομή στην Ιστορία της πατρίδας μας», επεσήμανε ακόμη ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους υπουργούς.

Αναφορικά με την προληπτική γραμμή εποπτείας μετά το τέλος του μνημονίου, ο πρωθυπουργός, σημείωσε πως οι θεσμοί δεν σκέφτονται κάτι τέτοιο, αλλά, αντιθέτως, αποτελεί «ευσεβή» πόθο ορισμένων.

Έχουν μείνει 80 ημέρες μέχρι να κλείσει η αξιολόγηση, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, διαμηνύοντας πως δεν θα ανεχτεί κωλυσιεργίες από κανέναν, όσον αφορά το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων.

Τσίπρας02

Εκλογές
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι οι βουλευτικές εκλογές να γίνουν το φθινόπωρο του 2019, με την ολοκλήρωση της θητείας της, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Στόχος αυτής της κυβέρνησης -ταυτόχρονα με την υπέρβαση της κρίσης, την έξοδο από τα μνημόνια- είναι να οδηγήσει στη λαϊκή ετυμηγορία στο τέλος της θητείας της. Και τέλος της θητείας μας είναι το φθινόπωρο του 2019, ούτε καν οι ευρωεκλογές του 2019. Γιατί ακούω διάφορες κουβέντες, διάφορες σκέψεις. Οι ευρωεκλογές απλά θα διαψεύσουν, παταγωδώς μάλιστα, όλους όσοι έχουν σπεύσει να διαμορφώσουν πολιτικούς συσχετισμούς, μέσα από αμφίσημες και αμφιβόλου αξιοπιστίας δημοσκοπικές έρευνες που διαμορφώνουν μια πλαστή εικόνα, όχι μόνο τώρα -αλλά και παλιότερα- σε σχέση με την κρίση του ελληνικού λαού» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Τσίπρας03

Για Τουρκία κι Έλληνες στρατιωτικούς
Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό πως η Ελλάδα είναι μία χώρα ισχυρή, με ισχυρούς συμμάχους. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Δεν απειλούμε κανέναν αλλά δεν φοβόμαστε και κανέναν, είπε αναφορικά με την ένταση με την Τουρκία, ο έλληνας πρωθυπουργός.

Όπως και εμείς στο παρελθόν επιστρέψαμε τούρκους στρατιώτες που πέρασαν για λίγα μέτρα τα σύνορα κάνοντας περιπολία, έτσι περιμένω και τον Τούρκο πρόεδρο να επισπεύσει την επιστροφή των δύο ελλήνων, είπε αναφορικά με την υπόθεση των δύο ελλήνων στρατιωτικών.

«Δεν είμαστε εμείς που θα ρίξουμε λάδι στη φωτιά», σημείωσε ακόμη και επεσήμανε πως «θα περιμένουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητσοτάκης: «Ο Καμμένος είναι επικίνδυνος, θα τον είχα διώξει χθες»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιγαντώνεται η ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία μετά το «τρελός ο Ερντογάν» του Καμμένου!

ΑΚΟΜΑ: Λεβέντης για Σκοπιανό: «Η κυβερνητική πρόταση θα περάσει από τη Βουλή και χωρίς τους ΑΝΕΛ»