Τσίπρας σε Γιούνκερ: “Είναι η τελευταία σας επίσκεψη στη μνημονιακή Ελλάδα” (pics & video)

Γιούνκερ

«Αυτή είναι η τελευταία επίσκεψη του Ζ.Κ.Γιουνκέρ στην μνημονιακή Ελλάδα. Η Ελλαδα θα επιστρέψει σύντομα στην κανονικότητα. Η Ελλάδα πέτυχε να μείνει στον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης», είπε ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη τύπου με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

«Η κυβέρνηση διεκδίκησε και πετυχαίνει να παραμείνει η Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης, αλλά και να προχωρήσει σε μια πλειάδα μεταρρυθμίσεων που δημιουργούν τα εχέγγυα για να μην γυρίσουμε πίσω. Αυτό μας κάνει αισιόδοξους για την έξοδό μας από τα μνημόνια», τόνισε ο Πρωθυπουργός. Και πρόσθεσε: «Είμαστε κοντά στην οριστική ρύθμιση για των μέτρων που απαιτούνται για την ελάφρυνση του χρέους». «Πιστεύω», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, «ότι το διαβατήριο για την καθαρή έξοδο είναι η υπεραπόδοση της ελληνικής Οικονομίας».

Γιούνκερ03

«Με τις ενέργειες της δικής μας διακυβέρνησης», είπε ο Πρωθυπουργός «αποκαταστάθηκε η αξιοπιστία της χώρας». Ο Πρωθυπουργός επισήμανε πάντως ότι αποκατάσταση της κανονικότητας σημαίνει ανάκτηση της κυριαρχίας, αλλά δεν σημαίνει ότι επανερχόμαστε στο παρελθόν και επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη.

«Αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι μια διαρκής προοπτική δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός και ανέφερε πως η επόμενη ημέρα της Ελλάδας θα είναι η επόμενη ημέρα και της ευρωζώνης. «Οι προτάσεις της Κομισιόν πιστεύω ότι διαμορφώνουν αυτό τον κοινό τόπο, τις στηρίζουμε, έχουν κοινά σημεία με τις δικές μας προτάσεις», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν συζητήσαμε μόνο για την οικονομία», είπε ο Α. Τσίπρας. «Η Ευρώπη μπορεί να προασπίσει το διεθνές δίκαιο. Η Ελλάδα έχει να παίξει κεντρικό ρόλο, όχι μόνο λόγω θέσης, αλλά και λόγω της ιστορικής επιλογής του ελληνικού λαού που στήριξε τις προσπάθειες για την προσφυγική κρίση, αλλά και με την προσπάθειά μας να βρεθεί λύση στο Κυπριακό και παραμένοντας αποφασιστικοί και ψύχραιμοι στην αντιμετώπιση επικίνδυνων προκλήσεων από την Τουρκία στο Αιγαίο και χτίζοντας πρωτοβουλίες στα Βαλκάνια, επιχειρώντας για πρώτη φορά με τόσο αποφασιστικό τρόπο να βρούμε λύση με την ΠΓΔΜ», ανέφερε ο πρωθυπουργός. Έχουμε μπροστά μας και ευκαιρία να πετύχουμε και αυτή την ευκαιρία δεν θα την αφήσουμε να χαθεί, είπε κλείνοντας ο Αλέξης Τσίπρας.

Γιούνκερ02

Γιούνκερ: “Θα είμαι πιο σύντομος – Κάνει ζέστη και ιδρώνω πολύ”
Ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ προκάλεσε χαμόγελα λέγοντας ότι δεν θα πει και πολλά καθώς όπως τόνισε ζεσταίνεται και ιδρώνει και σε λίγη ώρα θα πρέπει να μιλήσει και στη Βουλή. «Θα είμαι πιο σύντομος από τον πρωθυπουργό σας. Κάνει ζέστη και ιδρώνω πολύ και δεν θα πω αυτά που έχω να πω αργότερα στο κοινοβούλιο».

«Η Ελλάδα», συνέχισε, «θα πρέπει να συνεχίσει το πρόγραμμα. Είμαι ικανοποιημένος με τον τρόπο που η Eλλάδα προχωρά και τηρεί τους κανόνες. Η θυσίες αποδίδουν, η ανάπτυξη επέστρεψε, η ανεργία έχει μειωθεί σημαντικά». Το έλλειμμα έχει μετατραπεί σε πλεόνασμα, τόνισε ο κ. Γιούνκερ, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας έχει τη μεγαλύτερη απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

«Στις 20 Αυγούστου θα είναι το τέλος του τρίτου και τελευταίου προγράμματος για την Ελλάδα», τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι τα κράτη πρέπει να σεβαστούν τις υποχρεώσεις τους για τη μείωση του χρέους, ενώ υπογράμμισε ότι οι επιδόσεις της Ελλάδας είναι εξαιρετικές. Καταβάλλουμε προσπάθεια, ώστε η έξοδος να είναι σαφής. Καμία προληπτική γραμμή, συμπλήρωσε ο κ. Γιούνκερ.

Εμφανώς καταβεβλημένος από τη ζέστη ο Ζ.Κ. Γιούνκερ σκούπισε το πρόσωπό του και κάπου εκεί ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του λέγοντας: «Αυτά…»

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιούνκερ σε Παυλόπουλο: «Δεν διανοήθηκα ούτε στιγμή ότι η Ελλάδα θα έφευγε από το ευρώ»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πέρασε από την Βουλή το νομοσχέδιο για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ

ΑΚΟΜΑ: «Άθλια υπονοούμενα»: Η απάντηση Παππά στα δημοσιεύματα για τον ΕΛΔΟ