Υπόθεση Novartis: Ανοίγουν τους λογαριασμούς των 10 πολιτικών

Άνοιγμα όλων των των τραπεζικών λογαριασμών και θυρίδων καθώς και έρευνα σε όλα τα άυλα περιουσιακά στοιχεία, μετοχές κλπ των 10 πολιτικών προσώπων τα οποία φέρονται ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση της Novartis, διέταξε με έγγραφο της η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Με το έγγραφο, το οποίο εστάλη σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η εισαγγελέας Τουλουπάκη, ζητεί να της αποσταλούν τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών και γενικώς των περιουσιακών στοιχείων των 10 πολιτικών προσώπων για τα οποία η δικογραφία στάλθηκε στη Βουλή καθώς και των συζύγων τους και των ενήλικων τέκνων τους (συνολικά 38 άτομα).

Η παραγγελία αφορά τους: Αντώνη Σαμαρά, Παναγιώτη Πικραμμένο, Ευάγγελο Βενιζέλο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Γιάννη Στουρνάρα, Άδωνι Γεωργιάδη, Μάριο Σαλμά και Γιώργο Κουτρουμάνη καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους.

Η εισαγγελέας συνεχίζει την έρευνα (ενώ διενεργούνται παράλληλα και οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής) και για τα πολιτικά πρόσωπα, σχετικά με το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και –προφανώς– στο πλαίσιο αυτό, δόθηκε η σχετική παραγγελία προς τις τράπεζες. Ήδη η εισαγγελία είχε κινήσει (προ αρκετού καιρού) την ίδια διαδικασία και για χιλιάδες μη πολιτικά πρόσωπα, κυρίως γιατρούς οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της Novartis.

Πηγή: capital.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μητσοτάκης: «Ο Καμμένος είναι επικίνδυνος, θα τον είχα διώξει χθες»

Γιγαντώνεται η ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία μετά το «τρελός ο Ερντογάν» του Καμμένου!

Λεβέντης για Σκοπιανό: «Η κυβερνητική πρόταση θα περάσει από τη Βουλή και χωρίς τους ΑΝΕΛ»