Φίλης για Ρουβίκωνα: “Δεν είναι επίθεση τα τρικάκια και οι μπογιές”

Φίλης

Μετά τον Γιώργο Κυρίτση κι ο Νίκος Φίλης υποστηρίζει οι δεν είναι επίθεση οι μπογιές και τα τρικάκια, παίρνοντας το μέρος του Ρουβίκωνα. 

«Τα τρικάκια δεν είναι επίθεση, είναι μια ενέργεια. Πρέπει να δούμε τι έγραφαν τα τρικάκια, τι στόχευση είχαν, αυτό δεν συνιστά επίθεση και μάλιστα καταδρομική» είπε ο κ. Φίλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ίδια η άποψή του και για τις μπογιές που πέταξαν τα μέλη του Ρουβίκωνα στη γαλλική πρεσβεία: «Όχι δεν ήταν επίθεση, ήταν λάθος, καμία αντίρρηση ότι δεν πρόσφεραν τίποτα, αλλά δεν ήταν επίθεση».

Και τάχθηκε κατά της αστυνόμευσης για τα.. τρικάκια. «Τι ζητάμε σε κάθε τετράγωνο και κάθε γωνία να υπάρχουν ΜΑΤ; Υπάρχουν εκατοντάδες “στόχοι” στην Αθήνα. Ζητούμε αστυνόμευση που θα κυνηγά όσους πετούν τρικάκια; Αυτό δεν είναι στοιχείο ασφάλειας για τον πολίτη και επαναλαμβάνω, λάθος είναι οι ακτιβιστικές ενέργειες αλλά δεν αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών» κατέληξε για το θέμα ο Νίκος Φίλης.

Μιλώντας για την οικονομία επέμεινε στο ότι δεν υπάρχει καθαρή έξοδος λέγοντας πως «αν ο πολίτης δεν δει βελτίωση της καθημερινότητας η έξοδος για τον πολίτη δεν θα είναι και τόσο καθαρή». Συμπλήρωσε, μάλιστα, με νόημα ότι «κατά το δυνατόν καθαρή λέει ο κ. Τσακαλώτος και είναι ακριβές».

Στη συνέχεια, μάλιστα, επιφύλαξε και άλλη μια αιχμή για την οικονομική πολιτική που ασκείται λέγοντας στον ΣΚΑΪ ότι «έχουμε ανάπτυξη, έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα που μπορεί να δημιουργούν ύφεση αλλά μας δίνουν δύναμη στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές».

Κατά τον ίδιο «το να έρθουν τα μέτρα του 2020 στο ’19 και να υπάρξει μεγαλύτερη πίεση αυτό δεν είναι διαπραγμάτευση είναι επιβολή και η ελληνική πλευρά δεν το συζητεί. Όταν τηρούμε το 15% του ΑΕΠ οροφή για τις συντάξεις δεν έχει λογική να επιμένουν οι δανειστές στο να έρθουν τα μέτρα το 2019».

Η πρόβλεψη του κ. Φίλη είναι, δε, ότι «η επιτήρηση θα είναι αυστηρή και όχι όπως στις άλλες χώρες, δεν θα είναι όπως στα Μνημόνια αλλά θα είναι αυστηρή».

Σε ερώτηση για τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα ο Νίκος Φίλης είπε για τον πρωθυπουργό ότι είναι μια προσωπικότητα που προσφέρει με τη στάση του στην ελληνική κοινωνία πόσο μάλλον στον Συνασπισμό

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας δεν έχουν το θεό τους

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τη νέα κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις υπουργικές του αποφάσεις για τα Θρησκευτικά ο κ. Φίλης είπε ότι «δεν έχουν τον Θεό τους στο ΣτΕ. Η πλειοψηφία αποφάσισε πράγματα σκοταδιστικά μεσαιωνικά, η μειοψηφία με ισχυρή νομική θεμελίωση τα έχει απαντήσει αυτά. Το ΣτΕ δεν ακυρώνει δικές μου υπουργικές ανατρέπει τη φιλελεύθερη νομολογία του ΣτΕ όπως στο θέμα των ταυτοτήτων. Προσβάλουν την ελευθερία της προσωπικότητας, το ΣτΕ δεν είναι Ιερά Σύνοδος όπως εμφανίζεται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα εισβολή του Ρουβίκωνα – Αυτήν τη φορά στο Βρετανικό Συμβούλιο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γαβρόγλου: «Καμία επίπτωση στη διδασκαλία των Θρησκευτικών από την απόφαση του ΣτΕ»

ΑΚΟΜΑ: Ν.Δ.: Κόλαφος για τον Ν. Παππά οι βαρύτατες καταγγελίες Κριμιζή