Der Spiegel: Tο κεφάλι ενός πολεμιστή, σκαλισμένο σε μια πέτρα στον Άρη; (Βίντεο)

Υπάρχει ζωή στον Άρη; Ή μήπως υπήρχε κάποτε; Οι αστρονόμοι είναι μάλλον σκεπτικοί σχετικά με αυτό, καθώς δεν κατάφεραν να ανακαλύψουν σαφείς ενδείξεις μέχρι στιγμής.

Αλλά για τους λάτρεις των εξωγήινων το θέμα φαίνεται να έχει ξεκαθαριστεί πολύ καιρό πριν, όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel και σημειώνει:

Ένα βίντεο που πρόσφατα κυκλοφόρησε στο Youtube δείχνει ένα θεαματικό εύρημα από τον Κόκκινο πλανήτη: το κεφάλι ενός αγάλματος στην άμμο. “Μπορείτε να δείτε πολύ καθαρά: το πηγούνι, το στόμα, τη μύτη, τα μάτια, τα αυτιά”, Θα μπορούσε να είναι ένας πολεμιστής που φοράει κράνος. Η πέτρα αυτή, που έχει διάσταση μόνο μερικά εκατοστά, βρίσκεται σε μια φωτογραφία που έστειλε το διαστημικό όχημα “Curiosity” της NASA το οποίο προσεδαφίστηκε στον Άρη τον Αύγουστο του 2012, όπως γράφει το γερμανικό περιοδικό.

Την είδηση ανέβασε κατά αποκλειστικότητα, μέσω βίντεο, στην δημοσιότητα το κανάλι ArtAlienTV.

Όμως, δεν είναι το πρώτο περίεργο αντικείμενο στον Κόκκινο Πλανήτη που έχει αποτυπωθεί σε φωτογραφίες. Διάφοροι “κυνηγοί εξωγήινων” στο παρελθόν έχουν ανακαλύψει δεκάδες “περίεργα” αντικείμενα, όπως ένα κανόνι, έναν οδικό σηματοδότη, κράνος Γερμανού στρατιώτη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ακόμα και μια προτομή του …Ομπάμα!

Τελικά το “μυστήριο” των ευρημάτων έχει λυθεί εδώ και χρόνια και λέγεται παρειδωλία. Κάτω από ορισμένες συνθήκες μπορεί να δει κανείς σχήματα στο έδαφος, στα σύννεφα ή κάπου αλλού στην φύση.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έλον Μάσκ: Σε επτά χρόνια θα στείλουμε ανθρώπους στον Άρη (vid)

Ο Έλον Μάσκ προσπαθεί να κάνει πραγματικότητα το… Matrix! (Βίντεο)

Έλον Μάσκ: Ποια Β. Κορέα! Από την τεχνητή νοημοσύνη θα έρθει ο 3ος Π.Π.