Ακάθεκτος ο Τραμπ: Κήρυξε εμπορικό πόλεμο στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Οι ΗΠΑ θα επιβάλουν δασμούς στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα από τον Καναδά, το Μεξικό και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αρχής γενομένης από την Παρασκευή, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, τερματίζοντας την εξαίρεση που απολάμβαναν.

Υπενθυμίζεται ότι δασμοί 25% επί των εισαγωγών χάλυβα και 10% επί των εισαγωγών αλουμινίου είχαν ανακοινωθεί το Μάρτιο από το Πρόεδρο Τραμπ, όπως μεταδίδει το capital.gr.

Ο υπουργός Εμπορίου Wilbur Ross είπε στους δημοσιογράφους στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης ότι οι δασμοί θα τεθούν σε ισχύ τα μεσάνυχτα (7:00 το πρωί της Παρασκευής, ώρα Ελλάδας).

“Προσβλέπουμε στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, τόσο με τον Καναδά και το Μεξικό από τη μία πλευρά, όσο και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την άλλη, επειδή υπάρχουν άλλα θέματα τα οποία πρέπει επίσης να επιλυθούν”, είπε ο Ross.

Ο Ross δεν έδωσε πολλές λεπτομέρειες για το τι μπορούν να κάνουν η ΕΕ, ο Καναδάς και το Μεξικό προκειμένου να αρθούν οι δασμοί.

Mέρκελ: Η Ευρώπη θα απαντήσει

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα απαντήσει με τρόπο “αποφασιστικό και ενιαίο”, στους αμερικανικούς δασμούς είχε δηλώσει νωρίτερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, που βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στη Λισαβόνα.

Τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν συμφωνήσει “στο να απαντήσουν με έξυπνο, αποφασιστικό και ενιαίο τρόπο” επισήμανε η Μέρκελ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με τον Πορτογάλο ομόλογό της Αντόνιο Κόστα. Οι δασμοί που εξετάζονται από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ “αντίκεινται στους κανονισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου” υπογράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δολοφόνησαν γνωστό Ελληνοκαναδό επιχειρηματία στον Καναδά

Αυτές είναι οι δύο γυναίκες αστυνομικοί που δολοφόνησε ο 36χρονος τρομοκράτης της Λιέγης (pic)

Η NASA δημιούργησε εικονικό γραφείο ταξιδιών για… εξωπλανήτες