Ανένδοτοι στην FIFA και την UEFA: “Αν είναι να πέσει ο Παναθηναϊκός, ας πέσει”

Από τον Παναθηναϊκό έχουν στρέψει την προσοχή τους στο ΔΣ της Σούπερ Λιγκ το μεσημέρι της Πέμπτης στο οποίο ευελπιστούν στην τρίτη προσπάθεια που γίνεται να πετύχουν τους συσχετισμούς και να αλλάξει η ποινή του υποβιβασμού για τις ομάδες που δεν λαμβάνουν άδεια. Παρ’ όλα αυτά ακόμα και στην περίπτωση που τελικώς συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες ψήφους η ΕΠΟ είναι αυτή που έχει τον τελευταίο λόγο και θα κληθεί να επικυρώσει την απόφαση. Παράλληλα, υπάρχει στο προσκήνιο και το θέμα με την τρίτη αφαίρεση βαθμών λόγω των οφειλόμενων στον Γενς Βέμερ.

Έτσι, στην τελευταία συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, με την FIFA και την UEFA επιχείρησε να βάλει στο τραπέζι των συζητήσεων το θέμα του Παναθηναϊκού. Η στάση που εισέπραξε από την πλευρά των Ομοσπονδιών ήταν ξεκάθαρη. Του κατέστησαν σαφές πως δεν πρόκειται να κάνουν δεκτή οποιαδήποτε ανοχή προς την κατάσταση την οποία έχει επιβάλει ο Γιάννης Αλαφούζος στο «τριφύλλι». Απαίτησαν, έτσι να επιβληθούν όλες οι προβλεπόμενες ποινές ακόμα και αν αυτές οδηγήσαν τον σύλλογο στην Football League. Μάλιστα, του τόνισαν πως σε περίπτωση που τελικώς ο Παναθηναϊκός υποβιβαστεί την ευθύνη θα έχει αποκλειστικά και μόνο ο ίδιος ο μεγαλομέτοχός του.

Χαρακτηριστικά FIFA και UEFA διαμήνυσαν στον πρόεδρο της ΕΠΟ ότι «Μη διανοηθείτε να παραβείτε τους κανονισμούς. Αν είναι να πέσει ο Παναθηναϊκός, ας πέσει. Θα υποβιβαστεί με ευθύνη του κ. Αλαφούζου και όχι δική μας ή δική σας. Εδώ υποβιβάστηκαν η Γιουβέντους και η Μίλαν…».

Το σημαντικό στοιχείο που προκύπτει είναι πως από την πλευρά τους FIFA και UEFA φάνηκαν πλήρως ενημερωμένες αναφορικά με την κατάσταση στον Παναθηναϊκό τονίζοντας στον Βαγγέλη Γραμμένο πως ο mr. ΣΚΑΪ έχει τα χρήματα να πληρώσει τις υποχρεώσεις του ωστόσο δεν το πράττει και έτσι τον χαρακτηρίζουν «στρατηγικό κακοπληρωτή». Αυτό πρακτικά καθιστά σαφές πως το πρόβλημα αφορά το πρόσωπο του ιδιοκτήτη και όχι την ομάδα.

Βεβαίως, πρέπει να αναφέρουμε πως τα παραδείγματα των Γιουβέντους και Μίλαν δεν έχουν σχέση με την περίπτωση του Παναθηναϊκού καθώς δεν πρόκειται για ομάδες που υποβιβάστηκαν λόγω χρεών αλλά λόγω παράνομου στοιχηματισμού η μία και λόγω του Calciopoli η άλλη. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν εκείνα των Κορίνθιανς, Ρίβερ Πλέιτ και Ρέιντζερς που αποχαιρέτησαν τα «σαλόνια» του εγχώριου ποδοσφαίρου ως αποτέλεσμα κακοδιαχείρισης από πλευράς των διοικήσεών τους.

Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, κανείς πως τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό και πιο συγκεκριμένα για τον Γιάννη Αλαφούζο είναι πιο δύσκολα από ποτέ καθώς μοιάζει μονόδρομος η αλλαγή σκυτάλης στην ΠΑΕ και η πληρωμή των χρεών. Σε αντίθετη περίπτωση μοιάζει απίθανο να αποφευχθεί το να γραφτεί η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της ομάδας. Αυτή την στιγμή στο προσκήνιο υπάρχει το θέμα της Pan Asia ωστόσο ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και οι μέρες περνούν.

Πάντως, αξίζει να αναφέρουμε και μία ακόμα παράμετρο που αφορά τις εξελίξεις στην ΠΑΕ. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μπορεί να αναμένεται την Κυριακή να ανακοινώσει πως αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό με τις υπάρχουσες συνθήκες ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να του γίνει πρόταση από την πλευρά της Pan Asia σε περίπτωση που τελικώς η ομάδα περάσει στα χέρια της. Μάλιστα, υπάρχει η φήμη πως ήδη του έχουν διαμηνύσει να περιμένει στο… ακουστικό του.

Πηγή: sdna.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Μπαμ» από Αλαφούζο! Κλείνει η συμφωνία με Ασιατική κοινοπραξία και αλλάζει ιδιοκτήτη ο ΠΑΟ

Ξεφεύγει ο Ολυμπιακός: 30 εκατ. για τρεις παίκτες που δεν υπολογίζει

Αλαφούζος: «Αναλαμβάνω τις υποχρεώσεις που μ’ αναλογούν στον Παναθηναϊκό»