Αντιδρούν για τις περικοπές – Στους δρόμους οι συνταξιούχοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Συνταξιούχοι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αθήνα από τα μέλη των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ, ΠΟΣ ΟΑΕΕ και ΠΣ Δικηγόρων.

Οι συνταξιούχοι ζητούν από την Κυβέρνηση:

  • Να μη γίνει κανένας επανυπολογισμός και καμία μείωση με την «προσωπική διαφορά» στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις.
  • Κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).
  • Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων και του ΕΚΑΣ. Διεκδικούν ό,τι τους έχει αφαιρεθεί από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.
  • Να αποδοθούν άμεσα, χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, όσα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις και στην εισφορά αλληλεγγύης.
  • Να μην περάσουν τα καταστροφικά νέα μέτρα της 4ης «αξιολόγησης».
  • Να καταργηθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς.

Κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας
Στην Κέρκυρα, σήμερα, στις 10.30 π.μ., στο ΙΚΑ. Στη Λαμία, την Τετάρτη 16/5, στις 10.30 π.μ., στην εφορία. Στη Χαλκίδα, την Πέμπτη 17/5, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Αγοράς. Στον Πύργο, την Πέμπτη 17/5, στις 10 π.μ., στην πλατεία ΟΤΕ.  Στην Καβάλα, την Τρίτη 22/5, στις 11 π.μ., στην πλατεία Καπνεργάτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσαμπατζήδες στοπ! Κλείνουν σήμερα όλες οι μπάρες σε 13 σταθμούς του μετρό

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μειώσεις ως και 350 ευρώ στις συντάξεις – Πίνακες με τα νέα ποσά

ΑΚΟΜΑ: Προφυλακιστέος ο οδηγός της «φονικής» νταλίκας στον Κηφισό