Γίναμε Αγγλία! Ποιο ελληνικό νησί καταργεί τα πλαστικά καλαμάκια

Για τους περισσότερους, με εξαίρεση τον Κάρολο, δεν νοείται κρύος καφές χωρίς πλαστικό καλαμάκι.

Όσοι, όμως, αποφασίσουν φέτος να ταξιδέψουν στη Σίκινο, θα πρέπει να συνηθίσουν την ιδέα να πίνουν τον καφέ χωρίς πλαστικό καλαμάκι. Το νησί προχωρά με τη βοήθεια του κοινωφελούς ιδρύματος Α.Κ Λασκαρίδη στην απόσυρση των πλαστικών καλαμακίων και την αντικατάστασή τους από βιοδιασπώμενα.

Σίκινος

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Sea Change», ο Δήμος Σικίνου, οι δημότες και οι επιχειρήσεις του νησιού δεσμεύονται να καταργήσουν τα πλαστικά καλαμάκια και να τα αντικαταστήσουν με επαναχρησιμοποιούμενα ή/και βιοδιασπώμενα που θα παραχωρηθούν από το Ίδρυμα.

Η έναρξη του προγράμματος «Sea Change» πραγματοποιήθηκε συμβολικά την Κυριακή 20 Μαΐου (Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη Θάλασσα #emd2018) και θα κορυφωθεί το Σάββατο 26 Μαΐου, με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 στο Σχολείο Σικίνου.

Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή στο κοινό και θα περιλαμβάνει ομιλίες, ανοιχτή συζήτηση για τους κινδύνους από τα πλαστικά μίας χρήσης, καθώς και προβολές των ντοκιμαντέρ «EGEO – H θάλασσα για μένα» και «STRAWS» (σε συνεργασία με το Plastic FreeGreece). Στο ίδιο διάστημα, η ομάδα του προγράμματος σε συνεργασία με τον Δήμο και εθελοντές κατοίκους θα πραγματοποιήσει καθαρισμούς σε προσβάσιμες και απόκρημνες ακτές του νησιού.

Με αφετηρία τη Σίκινο, οι δράσεις του προγράμματος θα υλοποιηθούν τους επόμενους μήνες σε περισσότερα νησιά των Κυκλάδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατίναξαν ΑΤΜ τα ξημερώματα σε σούπερ μάρκετ της Πάτρας

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι αλλαγές στους δικαστικούς μετά την ψηφοφορία για το νέο προεδρείο της Ένωσής τους

ΑΚΟΜΑ: Πολίτης σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: «Να μην ψηφίσεις τον όρο «Μακεδονία», Μακεδόνας δεν είσαι;» (Βίντεο)