Δολοφόνησαν γνωστό Ελληνοκαναδό επιχειρηματία στον Καναδά

Θύμα δολοφονικής ενέργειας έπεσε 37χρονος Ελληνοκαναδός διευθύνων σύμβουλος εταιρείας τεχνολογίας στο Τορόντο του Καναδά τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι καναδικές αρχές.

Ο Μάθιου Στάικος, πρώην εργαζόμενος στην BlackBerry, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Vleepo, με έδρα το Τορόντο, δέχθηκε φονικά πυρά ενώ περπατούσε κοντά στη λεωφόρο Yorkville της καναδικής πόλης, περίπου στις 11.30 το βράδυ της Δευτέρας (τοπική ώρα).

Τουλάχιστον μία σφαίρα έπληξε τον Στάικος, ενώ ακόμη μία διαπέρασε τη γυάλινη πόρτα κοντινού καταστήματος, όπως μεταδίδει το capital.gr.

Προς το παρόν οι αρχές δεν έχουν δημοσιοποιήσει στοιχεία για πιθανά κίνητρα της δολοφονικής ενέργειας. Σύμφωνα με τον καναδικό ιστότοπο CTV News, υλικό από κάμερα ασφαλείας απεικονίζει τον Στάικος να περνά περπατώντας μαζί με ακόμη ένα άτομο δίπλα από ένα ασημί όχημα μάρκας Mercedes. Στη συνέχεια, ένας άνδρας βγαίνει από την πόρτα του συνοδηγού, περπατά εκτός των ορίων λήψης της κάμερας, ενώ λίγο αργότερα εμφανίζεται να επιστρέφει τρέχοντας, να μπαίνει στο όχημα και αυτό να απομακρύνεται με μεγάλη ταχύτητα.

Ο πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά Δημήτρης Αζεμόπουλος, με ανάρτησή του στο Facebook, εκφράζεται με θερμά λόγια για τον 37χρονο επιχειρηματία, δηλώνοντας σοκαρισμένος από την απώλειά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτές είναι οι δύο γυναίκες αστυνομικοί που δολοφόνησε ο 36χρονος τρομοκράτης της Λιέγης (pic)

Σάντερς: «Ο Τραμπ είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον Κιμ στις 12 Ιουνίου»

Αν έρθουμε σε επαφή με εξωγήινους σε τι γλώσσα θα συνεννοηθούμε;