Εκτός Βουλής για 15 μέρες και μισός μισθός στον Γιάννη Λαγό της Χρυσής Αυγής

Λαγός

Το επεισόδιο με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή έφερε την τιμωρία του Γιάννη Λαγού της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με απόφαση της ολομέλειας ο βουλευτής θα αποκλειστεί από τις συνεδριάσεις για 15 ημέρες ενώ θα του επιβληθεί και περικοπή της μισής μηνιαίας βουλευτικής του αποζημίωσης.

Το πειθαρχικό μέτρο επιβλήθηκε στον βουλευτή για ανάρμοστη συμπεριφορά με υβριστικές του αναφορές, και για δηλώσεις που καλλιεργούν το μίσος κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Βουλής. Ο Γιάννης Λαγός είχε χρησιμοποιήσει εκφράσεις όπως “προδότες” και “πουλημένοι” προκαλώντας την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια λίγο έλειψε να έρθει στα χέρια με τον Νίκο Ξυδάκη.

Πριν από τη λήψη απόφασης, δόθηκαν στον βουλευτή 5 λεπτά προκειμένου να αναπτύξει τη θέση του. Ο Ιωάννης Λαγός έκανε λόγο για επιλεκτική δημοκρατία, είπε ότι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ακούστηκαν στην αίθουσα αναφορές σε βάρος του από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Ν. Ξυδάκης, Χρ. Μαντάς, Χρ. Λάππας) για τις οποίες δεν κινήθηκε αντίστοιχη διαδικασία και κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Βουλής ότι ενεργεί ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δήλωση Μπακογιάννη: «Επιτομή του αλυτρωτισμού το «Μακεδονία του Ίλιντεν»»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυλωνίτου: Η κυβέρνηση δίνει προοπτική στην χώρα και την βγάζει από τα μνημόνια

ΑΚΟΜΑ: Κικίλιας: «ΣΥΡΙΖΑ και κανονικότητα δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει»