Εκτός ελέγχου ο Ρουβίκωνας “εισέβαλε” στο σπίτι της πρέσβεως της Αυστρίας

«Επίσκεψη» στην κατοικία της πρέσβεως της Αυστρίας, στο Ψυχικό, πραγματοποίησε ο «Ρουβίκωνας» το απόγευμα της Κυριακής 13/5.

Οι περίπου 15 δράστες πέταξαν φέιγ-βολάν έξω από την κεντρική είσοδο, σύμφωνα με τον σύζυγο της πρέσβεως, αν και μέλη της συλλογικότητας υποστήριξαν ότι μπήκαν στην οικία.

Οι αντιεξουσιαστές αποχώρησαν ανενόχλητοι. Δεν υπήρξαν προσαγωγές ή συλλήψεις, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, όπως μεταδίδει το Σκάι.

Σημειώνεται πως η πρεσβευτική κατοικία δεν έχει μόνιμη αστυνομική φύλαξη, αλλά καλύπτεται από τις τακτικές περιπολίες στην περιοχή.

Σε ανάρτησή της σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, η συλλογικότητα αποδίδει την πράξη της στην πολιτική που ακολουθεί η Βιέννη έναντι προσφύγων και μεταναστών.

Πρόκειται για την δεύτερη «παρέμβαση» των αναρχικών σε πρεσβευτική κατοικία στο Ψυχικό σε διάστημα δύο μηνών, καθώς στα τέλη Μαρτίου πέταξαν φυλλάδια και λάδια έξω από το σπίτι της πρέσβεως του Ισραήλ.

Έχουν επιτεθεί επίσης σε διάφορες διπλωματικές αποστολές, όπως την πρεσβεία της Ισπανίας, την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας και στο προξενείο της Τουρκίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ελεύθεροι οι οκτώ του «Ρουβίκωνα» για την εισβολή στο δημαρχείο Τήνου

Επιθέσεις με μολότοφ στο σπίτι του Φλαμπουράρη και στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Και νέα κατάρρευση του οδοστρώματος στο υπαίθριο χώρο στην Καλλιθέα