Εξαγοράσιμες οι ποινές για την επίθεση στον Μπουτάρη

Μπουτάρης

Ένοχους έκρινε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τους τρεις κατηγορουμένους για την επίθεση εις βάρος του δημάρχου της πόλης Γ. Μπουτάρη.

Οι ποινές, φυλάκιση 14 και 21 μηνών, έχουν για τους δύο 20χρονους ανασταλτικό χαρακτήρα για τρία χρόνια, ενώ για τον 36χρονο οι 14 μήνες φυλάκισης είναι εξαγοράσιμοι προς 5 ευρώ/ημέρα, καθώς δεν είχε καθαρό ποινικό μητρώο.

Στο μεταξύ, ακόμα 5 έως 8 άτομα που μετείχαν στην επίθεση κατά του κ. Μπουτάρη προσπαθεί να ταυτοποιήσει η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας. Χθες, ο εισαγγελέας παρήγγειλε στην ΕΛ.ΑΣ. τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ζητώντας να αποκαλύψει την ταυτότητα των φυσικών και ηθικών αυτουργών του ξυλοδαρμού. Αρμόδια πηγή δήλωσε, χθες, στην «Κ» ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία για έναν ακόμα από τους δράστες –τον 41χρονο με το παιδί στην αγκαλιά που προπηλάκισε τον κ. Μπουτάρη–, ενώ τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα θα έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία και των υπολοίπων 4-5 υπόπτων.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η επίθεση εναντίον μου ήταν οργανωμένη» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Γ. Μπουτάρης χθες στο δικαστήριο, όπου κλήθηκε να καταθέσει ως πολιτικός ενάγων κατά των τριών συλληφθέντων. «Υπήρχε ένας ενορχηστρωτής που κάθε τόσο έδινε συνθήματα σε άτομα να φωνάζουν βρισιές εναντίον μου. Κάποια στιγμή χτύπησε παλαμάκια και τα άτομα μαζεύτηκαν γύρω μου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπουτάρης κατέθεσε ότι πριν ξεκινήσει η εκδήλωση και ενώ βρισκόταν ήδη στον χώρο συνειδητοποίησε ξαφνικά ότι από δύο – τρία σημεία ακούγονταν διάφορα συνθήματα. «Ανησύχησα διότι δεν ήταν ομαδικά, αλλά έρχονταν από συγκεκριμένα σημεία. Και έβλεπα κάποιους που παρακινούσαν τον κόσμο να φωνάζει συνθήματα. Μετά συνειδητοποίησα ότι από αυτά τα σημεία, με πλησίασαν τα άτομα», εξήγησε. Περιέγραψε τον έντονο τρόμο που ένιωσε ανησυχώντας για την κατάσταση της υγείας του. «Πριν από δύο μήνες είχα βάλει στεντ στην καρδιά, γι’ αυτό φοβήθηκα εκείνη την ώρα ότι θα μείνω στον τόπο», ανέφερε.

Κατά την απολογία του ο 20χρονος σπουδαστής –που ασχολείται με πολεμικές τέχνες– ζήτησε κλαίγοντας συγγνώμη από τον κ. Μπουτάρη. Δήλωσε, μάλιστα, ότι αγνοούσε ότι το χτύπημα που κατάφερε θα μπορούσε να τραυματίσει σοβαρά το θύμα. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι δεν γνώριζε τους διοργανωτές της συγκέντρωσης και ότι προσήλθε σε αυτήν αυτόνομα. Παρών στη χθεσινή δίκη ήταν και ο πατέρας του σπουδαστή, ιερέας, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη με δάκρυα στα μάτια από τον κ. Μπουτάρη.

Ο δεύτερος 20χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν χτύπησε τον δήμαρχο, αλλά «πήρε έναν υαλοκαθαριστήρα και προκάλεσε ζημιές στο αυτοκίνητο». «Ζητώ συγγνώμη απ’ όλους» είπε, ενώ και ο πατέρας του που ήταν παρών στο δικαστήριο ζήτησε επίσης συγγνώμη.

Ο τρίτος κατηγορούμενος, 36χρονος ομογενής, δήλωσε άγνοια. Συγκεκριμένα ισχυρίστηκε ότι δεν ήξερε ποιον χτύπαγε. Δήλωσε, μάλιστα, ότι άκουσε ότι γινόταν συγκέντρωση των Ποντίων και ότι νωρίτερα είχε γίνει και συγκέντρωση για το gay pride και θύμωσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο τέταρτος συλληφθείς είναι 17 ετών και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο αρμόδιο Δικαστήριο Ανηλίκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έσπασαν την πόρτα – Εισβολή σε συμβολαιογραφείο το βράδυ της Τρίτης στα Εξάρχεια

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ένοχοι οι κατηγορούμενοι για την επίθεση σε βάρος του Γ. Μπουτάρη – Οι ποινές που επεβλήθησαν

ΑΚΟΜΑ: Στη δημοσιότητα ο 80χρονος ιερέας που ασελγούσε σε 11χρονη στο Βόλο (pics)