Κοτζιάς για Σκοπιανό: Οι δύο ΥΠΕΞ τελειώσαμε, ο λόγος τώρα στους πρωθυπουργούς

Στα τεχνικά κλιμάκια και στη συνέχεια στους πρωθυπουργούς Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ παραδίδουν τη «σκυτάλη» των διαπραγματεύσεων για το ονοματολογικό οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Σκοπίων, όπως ανακοίνωσε από τις Βρυξέλλες ο Νίκος Κοτζιάς.

«Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών τελειώσαμε με ό,τι είχαμε αναλάβει από τους Πρωθυπουργούς των δύο κρατών. Σήμερα, και πιθανόν και αύριο, θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση σε επίπεδο ειδικών -τεχνικά και νομικά ζητήματα είναι αυτά που πρέπει να αντιμετωπιστούν» είπε ο κ. Κοτζιάς, και συμπλήρωσε: «Μόλις τελειώσουν και αυτοί και αφού θα έχουν διαλευκανθεί τα τεχνικά και νομικά ζητήματα, τα κείμενα που έχουν φτιαχτεί σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών θα δοθούν στους δύο πρωθυπουργούς, οι οποίοι θα μιλήσουν μεταξύ τους και θα καταλήξουν στην οριστική συμφωνία».

Η δήλωση αυτή έρχεται μετά από διαπραγματευτικό «πυρετό» που σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία και μεταξύ των δύο πρωθυπουργών, όπως μεταδίδει το cnn.gr.

Κυβερνητικός αξιωματούχος: Δεν τελείωσαν οι διαπραγματεύσεις

Ωστόσο, κυβερνητικός αξιωματούχος, με γνώση των διαπραγματεύσεων, υπογράμμισε με νόημα ότι οι διαπραγματεύσεις δεν τελείωσαν αλλά αντίθετα βρίσκονται στην πιο κρίσιμη καμπή τους.

Μίλησε, όμως, για «σημαντική πρόοδο των υπουργών Εξωτερικών» στο ονοματολογικό.

«Ορισμένοι βιάζονται να πούνε χοπ, πριν ακόμη τα Σκόπια πηδήξουν το χαντάκι» είπε ο εν λόγω αξιωματούχος, και συμπλήρωσε: «Υπομονή και ψυχραιμία μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αισιόδοξος ο Ντιμιτρόφ: «Στο τελικό στάδιο οι διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό»

Διαρροές από τον ΟΗΕ για το Σκοπιανό: Κλειδώνει η ονομασία «Βόρειος Μακεδονία»!

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί – Καμικάζι επιτέθηκε σε εστιατόρια στη Βαγδάτη