Ολοκληρώθηκε το κρίσιμο ραντεβού με τον Ζάεφ – Επανέλαβε τις ελληνικές θέσεις ο Τσίπρας (pics)

Ζάεφ

Ολοκληρώθηκε η διμερής συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον σκοπιανό ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ, χωρίς όμως ακόμα να είναι ξεκάθαρο το αποτέλεσμά της. 

Η συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ κράτησε περίπου μία ώρα κι ο Πρωθυπουργός επανέλαβε την ελληνική θέση περί χρήσης του ονόματος, έναντι όλων και συνταγματικές αλλαγές.

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

H Αθήνα έχει επανειλημμένα διαμηνύσει πως οι «πόρτες» του ΝΑΤΟ και της ΕΕ θα ανοίξουν μόνο αν ικανοποιηθεί το αίτημα για ονομασία erga omnes και αλλαγές στο Σύνταγμα και έχει καταστήσει σαφές ότι επιδιώκει να γίνει το μεγάλο βήμα και πως εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Το κρίσιμο τετ-α-τετ ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να δηλώνει πως έχει μεγάλες προσδοκίες από τη συνάντηση και τον Ζάεφ να λέει πως πρόκειται για μια «θετική στιγμή για να επιβεβαιώσουμε τι έχει επιτευχθεί έως σήμερα».

Μία μέρα πριν, με άλλη ανάρτησή του στο Twitter ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε πως «οι σοσιαλιστές ηγέτες επικρότησαν τις μέχρι τώρα προσπάθειές μας να βρούμε κοινά αποδεχτή λύση στο ονοματολογικό. Τους ευχαρίστησα, παραδέχτηκα ότι έχουμε κάνει πολλά βήματα προόδου αλλά χρειάζεται ακόμη απόσταση να διανυθεί. Τα τελευταία μέτρα είναι πάντα τα πιο δύσκολα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παμμακεδονικές Ενώσεις σε Τσίπρα για Σκοπιανό: «Αναλαμβάνετε την ευθύνη για ό,τι επακολουθήσει»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κάθετος ο Κυριάκος: «Λύση μόνο με αλλαγή συντάγματος των Σκοπίων»

ΑΚΟΜΑ: Στον… πάτο οι φρεγάτες – Τέλος στο σενάριο ενοικίασης των FREMM από τη Γαλλία!