Πιτσιόρλας: Έως το φθινόπωρο η νομοθέτηση για αναμόρφωση του εμπορικού δικαίου

Την κατάθεση σειράς νομοσχεδίων τα οποία, όπως είπε, θα αναμορφώσουν το ελληνικό εμπορικό δίκαιο, προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, στο πλαίσιο της επεξεργασίας του σχεδίου νόμου για την τροποποίηση του ν. 3190/1955 περί Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ) στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Ο κ. Πιτσιόρλας ανέφερε ότι το σχέδιο νόμου με το οποίο διευκολύνεται η ίδρυση και η λειτουργία των ΕΠΕ, αποτελεί το πρώτο μιας σειράς νομοθετημάτων που θα κατατεθούν μέχρι το φθινόπωρο και ως στόχο έχουν τη συνολική αναμόρφωση του εμπορικού δικαίου της χώρας.

Ειδικότερα, είπε ότι ήδη έχει βγει στην διαβούλευση ο νόμος για τις Ανώνυμες Εταιρείες (ΑΕ) και θα ακολουθήσει νομοσχέδιο για τους μετασχηματισμούς των εταιρειών “το οποίο θα καλύψει ένα μεγάλο κενό στο ελληνικό εμπορικό δίκαιο”.

Επίσης, θα υπάρξει αναμόρφωση του νόμου περί ΓΕΜΗ και ενδεχομένως θα γίνουν κάποιες βελτιώσεις και στον νόμο για τα επιμελητήρια. “Επειδή η βασική μας κατεύθυνση είναι να απλοποιήσουμε τα πράγματα και να δώσουμε στο ΓΕΜΗ έναν ρόλο πιο ουσιαστικό από αυτόν που ήδη έχει, θα κάνουμε όλες αυτές τις αλλαγές σε σύντομο χρονικό διάστημα και πιστεύουμε ότι μέχρι το φθινόπωρο θα έχουμε ολοκληρώσει” είπε ο αρμόδιος υφυπουργός.

Ο κ. Πιτσιόρλας, ανακοίνωσε ακόμη ότι μετά την ακρόαση των εμπλεκόμενων φορέων, κατά την αυριανή συνεδρίαση, θα υπάρξουν νομοτεχνικές και ευρύτερες τροποποιήσεις του νομοσχεδίου για τις ΕΠΕ, στο πνεύμα της περαιτέρω διευκόλυνσης της λειτουργίας των εταιρειών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στα δικαστήρια – Η πρώτη δημόσια εμφάνιση Μπουτάρη μετά την επίθεση (video)

Κικίλιας: Δεν χωρούν αστερίσκοι και «ναι μεν αλλά» σε αποτρόπαιες φασιστικές πράξεις

Κουβέλης για Έλληνες Στρατιωτικούς: «Ο Ερντογάν τους χρησιμοποιεί για προεκλογικούς λόγους»