Φυλακή για τον άνδρα που έλουσε με καυτό καφέ δίχρονο αγοράκι στην Ηλεία – Τι είχε συμβεί

Σε 34 μήνες φυλάκιση με δικαίωμα έφεσης καταδικάστηκε άντρας στην Ηλεία που έριξε καυτό καφέ σε αγοράκι το 2015.

Η υπόθεση εκδικάστηκε χτες και το δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο για δύο αδικήματα, για επικίνδυνη σωματική βλάβη στην γιαγιά και το παιδί, σε 34 μήνες φυλάκιση με δικαίωμα έφεσης και μέχρι το εφετείο η απόφαση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Το χρονικό
Η υπόθεση εκτυλίχθηκε στην Ηλεία τον Απρίλιο του 2015 κι έλαβε τότε πανελλήνια διάσταση, καθώς είχε διακομιστεί με εγκαύματα σε νοσοκομείο ένα δίχρονο αγοράκι.

Όλα είχαν συμβεί όταν η γιαγιά και το εγγόνι, πήγαν στο σπίτι του εργοδότη του γιου της, για να ζητήσουν χρήματα που όπως υποστηρίζουν τους οφείλονταν. Ο γιος της γιαγιάς και πατέρας του μικρού είχε επιστρέψει τότε στη Βουλγαρία.

Εκείνη τη μέρα, όπως η γυναίκα είχε καταγγείλει, ο πατέρας του εργοδότη του γιου της, αντί για τα οφειλόμενα, βγήκε φωνάζοντας από την κουζίνα κρατώντας ένα φλιτζάνι με καυτό καφέ και την περιέλουσε. Προκάλεσε σοβαρά εγκαύματα στο εγγονάκι της που κρατούσε στην αγκαλιά της, ενώ της φέρθηκε με πολύ άσχημο τρόπο και προσπάθησε να την χτυπήσει απωθώντας την βίαια, με πολλά ρατσιστικά υπονοούμενα. Το μωρό χρειάστηκε να νοσηλευτεί για καιρό στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας.

Να σημειωθεί πως ο συνήγορος της οικογένειας των γονέων και θυμάτων της υπόθεσης εξέφρασε μετά το αποτέλεσμα της δίκης την ικανοποίησή του τονίζοντας ότι υπήρξε δικαίωση σε μια υπόθεση που είχε ρατσιστικό υπόβαθρο και με τον τρόπο αυτό και η ελληνική δικαιοσύνη αλλά και η ελληνική κοινωνία στέλνουν το δικό τους μήνυμα.

Πηγή: ilialive.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτη γκάφα της αστυνομίας –  Άφησαν ελεύθερο βιαστή ανήλικης στην Κρήτη

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δείτε τους: Αυτά είναι τα μέλη της σπείρας των αντικαρκινικών φαρμάκων

ΑΚΟΜΑ: Στον εισαγγελέα σήμερα τα μέλη του Ρουβίκωνα για την εισβολή στο δημαρχείο Τήνου