Άμφισσα: Παραδόθηκε ο 34χρονος δολοφόνος της 13χρονης ρομά

Μετά από μια εβδομάδα ακριβώς παραδόθηκε ο 34χρονος κρεοπώλης από την Άμφισσα, που την περασμένη Δευτέρα πυροβόλησε και σκότωσε την 13χρονη ρομά, μετά από παρεξήγηση που προκλήθηκε για ασήμαντη αφορμή, όταν περνούσε από τον καταυλισμό των ρομά, όπως μετέδωσε το lamiareport.gr.

Όπως ανακοίνωσε, πριν από λίγο η ΕΛ.ΑΣ, ο 34χρονος παραδόθηκε στην αστυνομία, νωρίς το βράδυ της Δευτέρας (11/10/18). Ο δράστης μετά το φονικό εγκατάλειψε τα πάντα και οπλισμένος φέρεται να κατέφυγε στον ορεινό όγκο της Γκιώνας προκειμένου να αποφύγει κυρίως όχι τη σύλληψη, αλλά το λιντσάρισμα από τους εξαγριωμένους Ρομά.

Οι τελευταίοι μάλιστα μπροστά στο άψυχο κορμάκι της μικρής ορκίστηκαν εκδίκηση, σπάζοντας αρχικά το κατάστημα που διατηρούσε ο 34χρονος στην Άμφισσα και πυρπολώντας το αυτοκίνητο που βρέθηκε λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω από το σημείο που έγινε το φονικό. Μετά την κηδεία του κοριτσιού επίσης, έκαψαν λάστιχα και έκλεισαν την ΕΟ Άμφισσας – Λαμίας στο ύψος του ΒΙΟΠΑ, χωρίς να γίνουν άλλα επεισόδια.

Πληροφορίες ήθελαν να έχουν επιτεθεί και σε έναν 40χρονο Αλβανό εργάτη που είχε ο 34χρονος στο στάβλο του, ο οποίος την Τρίτη το απόγευμα συνελήφθη από τις αρχές με την κατηγορία της απλής συνέργειας, καθώς ήταν μαζί με το δράστη την ώρα που συνέβη το κακό (χωρίς όμως να έχει συμμετοχή στους πυροβολισμούς).

Ο 40χρονος, όπως είναι ήδη γνωστό, με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, πήρε το δρόμο για τη φυλακή και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Επιθυμία των συγγενών της 13χρονης Ρομά, είναι ο 34χρονος να τιμωρηθεί παραδειγματικά για το έγκλημα. Όπως σημειώσαμε το κλίμα μπορεί να είναι σαφώς πιο ήρεμο, ωστόσο οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των ντόπιων και των ανθρώπων του καταυλισμού, δεν λείπουν. Σύμφωνα με αρκετούς κατοίκους, πολλοί εκ των οποίων αντιδρούν για την ύπαρξη του καταυλισμού, υπάρχουν πολλά ακόμη περιστατικά που έχουν καταγραφεί στα ημερήσια δελτία της αστυνομίας και αφορούν κλοπές και εξυβρίσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνελήφθη άνδρας που ήταν στη δολοφονία της 13χρονης στην Άμφισσα και είχε διαφύγει

Καζάνι που βράζει η Άμφισσα, μετά το τραγικό συμβάν που στοίχισε τη ζωή της 13χρονης

Οργή στην Άμφισσα – Οδοφράγματα και επεισόδια μετά την κηδεία της 13χρονης (videos)