“Βόμβα” Καμμένου από τα Ψαρά: Προανήγγειλε ανακήρυξη ΑΟΖ και επέκταση των συνόρων

Την ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης από τη χώρα μας προανήγγειλε με τις δηλώσεις του από τα Ψαρά, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

«Βρισκόμαστε σε μια στιγμή που η πατρίδα μας μεγαλώνει τα χωρικά της ύδατα με την αναγνώριση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και την εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου», είπε ο Πάνος Καμμένος αν και απέφυγε να προσδιορίσει τον χρόνο και τον τόπο ανακήρυξης της ΑΟΖ.

Ο κ. Καμμένος που βρίσκεται στα Ψαρά στο πλαίσιο της άσκησης «Καταιγίς 2018» του Πολεμικού Ναυτικού, τα λεγόμενα του προκάλεσαν ψιθύρους και προκειμένου να μην υπάρξουν παρανοήσεις, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διευκρίνισε σε δεύτερο χρόνο ότι δεν αναφερόταν σε επέκταση με την ακριβή έννοια του όρου, αλλά σε φρούρηση των χωρικών υδάτων όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

Είναι ωστόσο πιθανό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αν και ευρισκόμενος στο Ανατολικό Αιγαίο να αναφερόταν στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με την Αλβανία και την οριοθέτηση της ΑΟΖ στο Ιόνιο πέλαγος.

Μάλιστα τόνισε: «Το Πολεμικό Ναυτικό θα υπερασπίζεται τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας και της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κουρουμπλής: «Η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει την ύπαρξη «μακεδονικής γλώσσας» από το 1977»

Επίθεση Μπαμπινιώτη σε Κουρουμπλή: «Δεν ετέθη ποτέ θέμα αναγνώρισης μακεδονικής γλώσσας!»

Σκρέκας για Σκοπιανό: «Δεν μπορούμε να λάβουμε θέση για μία συμφωνία που δεν γνωρίζουμε»