Για 24 ώρες – Χωρίς ταξί η Αττική σήμερα

Χειρόφρενο από τις 6 το πρωί της Τετάρτης τραβούν οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές της Αθήνας, μετά την απόφαση του ΣΑΤΑ να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία, καταγγέλλοντας πως οι θεσμοί επιθυμούν «να βγάλουν εισιτήριο επιστροφής στην Uber».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, προχωρούν στην απεργία προκειμένου να «διεκδικήσουν την επιβίωσή τους», ενώ προειδοποιούν με επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ

Την κατάργηση της υποχρέωσης της ελάχιστης διάρκειας σύμβασης τριών ωρών που έχουν οι εταιρίες ενοικιαζομένων αυτοκινήτων με οδηγό ζήτησαν οι θεσμοί και ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ. Η Ελληνική κυβέρνηση κι ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης αρνήθηκαν μια τέτοια προοπτική, ωστόσο είναι σε δύσκολη θέση, αφού τέθηκε ζήτημα ακόμα και μη συμφωνίας για την αξιολόγηση.

Η έλλειψη σεβασμού από διεθνείς και εγχώριους νταβατζήδες της τουριστικής βιομηχανίας όχι μόνο στους νόμους του Ελληνικού Κράτους ,αλλά και στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου συνιστούν προσβολή και χτύπημα κάτω από τη ζώνη.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στα Γραφεία του ΣΑΤΑ έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο. Εύλογα ξύπνησαν μνήμες του 2011.

Ξεκινάμε με 24ωρη απεργία, από τις 13/6/2018 (6 π.μ) η οποία θα επαναλαμβάνεται μέχρι να κλείσει οριστικά το ζήτημα.

Ζητάμε συγνώμη από το επιβατικό κοινό  αλλά δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να διεκδικήσουμε με απεργία την επιβίωσή μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Για πλημμελήματα κατηγορούνται οι 20 του Ρουβίκωνα που εισέβαλαν στο υπ. Προστασίας του Πολίτη

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επίθεση αντιεξουσιαστών στην Ελληνοαμερικανική Ένωση με βαριοπούλες

ΑΚΟΜΑ: Συλλαλητήριο για την Μακεδονία στις Πρέσπες την ημέρα των υπογραφών