Είναι επίσημο! Στις 12 Ιουνίου η μεγάλη συνάντηση Τραμπ-Κιμ στη Σιγκαπούρη

Τραμπ

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η σύνοδος κορυφής μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν θα διεξαχθεί στις 12 Ιουνίου, στη Σιγκαπούρη στις 09:00 το πρωί, τοπική ώρα.

Η ανακοίνωση της ώρας της πρώτης συνάντησης των δύο ηγετών ήρθε μόλις τρεις μέρες μετά τη συνάντηση του Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο με το δεξί χέρι του Κιμ, ο οποίος παρέδωσε στον Αμερικανό πρόεδρο μια επιστολή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Σε ερώτηση για το περιεχόμενο της επιστολής, η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Σάντερς αρνήθηκε να «μπει σε λεπτομέρειες της επιστολής», αλλά πρόσθεσε ότι «αισθανόμαστε ότι τα πράγματα συνεχίζουν να προχωρούν κι έχει σημειωθεί καλή πρόοδος».

«Μπορώ να σας πω ότι ο πρόεδρος λαμβάνει καθημερινές ενημερώσεις για τη Βόρεια Κορέα από την ομάδα του αρμόδια για την εθνική ασφάλεια», τόνισε. «Και μπορώ επίσης να σας πως ένα προσωρινό πρόγραμμα για αυτή την πρώτη συνάντηση είναι για τις 12 Ιουνίου, στις 09:00 ώρα Σιγκαπούρης».

Σε ερώτηση κατά πόσον θα συνεχιστεί η εκστρατεία άσκησης μέγιστης πίεσης των ΗΠΑ εις βάρος της Βόρειας Κορέας, η Σάντερς επισήμανε ότι η αμερικανική πολιτική δεν έχει αλλάξει και η Ουάσιγκτον συνεχίζει να διατηρεί σκληρές κυρώσεις ενάντια στην Πιονγιάνγκ.

«Θα διατηρήσουμε σε ισχύ τις κυρώσεις, είναι πολύ ισχυρές και δεν θα άρουμε αυτές τις κυρώσεις εκτός αν αποπυρηνικοποιηθεί η Βόρεια Κορέα», σημείωσε.

Παράλληλα, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι έχει απευθύνει πρόσκληση στον Βορειοκορεάτη ηγέτη να επισκεφθεί τη Ρωσία, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, ο Κιμ πιθανόν να επισκεφθεί τη Ρωσία στο πλαίσιο ενός οικονομικού φόρουμ που πραγματοποιείται στην πόλη Βλαδιβοστόκ της ρωσικής Άπω Ανατολής τον Σεπτέμβριο και το Κρεμλίνο τού απηύθυνε την πρόσκληση μερικές ημέρες μετά την επίσκεψη του Ρώσου ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, στη Βόρεια Κορέα.

Οι Κιμ και Λαβρόφ συναντήθηκαν στο τέλος του προηγούμενου μήνα. Διπλωματικές πηγές δήλωσαν νωρίτερα σήμερα στο Sputnik ότι ο Πούτιν πιθανόν να συναντηθεί με τον Κιμ στο περιθώριο του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ τον Σεπτέμβριο.

«Κατά τη διάρκεια των επαφών που είχε ο υπουργός Εξωτερικών μας στην Πιονγκγιάνγκ απηύθυνε στον Κιμ Γιονγκ Ουν πρόσκληση να επισκεφθεί τη Ρωσία κι όντως το Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ αναφέρθηκε ως μια από τις πιθανές ευκαιρίες για μια τέτοια επίσκεψη», είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους ερωτηθείς αν υπάρχουν σχέδια να συναντηθεί με τον Κιμ στο φόρουμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θα το ζήσουμε κι αυτό! Πιθανή συνάντηση Πούτιν-Κιμ τον Σεπτέμβριο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θρασύτατη επίθεση των Τούρκων κατά του Τσίπρα μετά την απελευθέρωση των 4 στρατιωτικών

ΑΚΟΜΑ: Τραμπ: «Μπορώ να δώσω χάρη στον εαυτό μου, αλλά γιατί να το κάνω;»