Ελεύθερος αφέθηκε ο Κώστας Μπαρμπαρούσης! Τι είπε στην απολογία του

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Κώστας Μπαρμπαρούσης μετά την απολογία του ενώπιον του 16ου τακτικού ανακριτή.

Εισαγγελέας και ανακριτής του επέβαλαν εγγύηση 30.000 €, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του τρεις φορές το μήνα.

Τι δήλωσε ο Κώστας Μπαρμπαρούσης μετά την απόφαση

Ο Κ. Μπαρμπαρούσης βγαίνοντας από τα δικαστήρια δήλωσε: «Θα σεβόμουν οποία απόφαση κι αν έπαιρνε η ελληνική δικαιοσύνη. Ευχαριστώ τους δικηγόρους μου. Η Μακεδονία είναι Ελληνική κι αυτό δεν αλλάζει». όπως μετέδωσε το news.it.

Ο ανεξάρτητος-πλέον-βουλευτής οδηγήθηκε στις 12 το μεσημέρι στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, προκειμένου να απολογηθεί για το αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας που αφορά τις δηλώσεις του από το βήμα της Βουλής για το Μακεδονικό.

Ο Κ. Μπαρμπαρούσης αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται. Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής με δήλωση που διένειμε από τη ΓΑΔΑ υποστηρίζει ότι οι επίμαχες εκφράσεις του «ενσωματώθηκαν ατάκτως και αυθορμήτως» στην ομιλία του. Αναφέρει πως αποτελούν «ατελείς λεκτικές υπερβολές και άτυχες εκφράσεις, που οφείλονται στη θυμική έξαρση που μου είχε προκαλέσει το ουσιαστικό διακύβευμα της συζήτησης«, ενώ τονίζει πως «η φρασεολογία μου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως προτροπή ή κατάλυση ή μεταβολή ή αλλοίωση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δικηγόρος Μπαρμπαρούση: Με τη φράση τα «κεφάλια στις Πρέσπες» εννοούσε «προσοχή στις Πρέσπες»

Σγουρίδης: «Συζητήθηκαν οικονομικά ανταλλάγματα για το ονοματολογικό»

ΣΥΡΙΖΑ: «Η ΝΔ, με αφορμή τη συμφωνία, συμπλέει με τη Χρυσή Αυγή»