“Κεραυνοί” από Ιβανόφ: Η συμφωνία είναι απαράδεκτη, δεν θα την υπογράψω

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε με την Ελλάδα είναι απαράδεκτη, δεν θα την υποστηρίξει και δεν θα την υπογράψει, δήλωσε σήμερα στο διάγγελμά του ο πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβανόφ.

«Η συμφωνία με την Ελλάδα είναι επιζήμια για τη «Μακεδονία» και αποτελεί μια προσωπική απόφαση και ευθύνη του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ και του ΥΠΕΞ Νίκολα Ντιμιτρόφ και δεν θα την υπογράψω» ανέφερε .

Δήλωσε επίσης πως με τη συμφωνία αυτή εγκαταλείφτηκαν οι θέσεις του κράτους για μη αλλαγή του συντάγματος και μη αποδοχή ονόματος erga omnes.

Η συμφωνία είναι «επιβλαβής και αποτελεί μοναδική περίπτωση στην ιστορία της ανθρωπότητας, η οποία παραβιάζει το σύνταγμα και τους νόμους και πέρασε με αδιαφανή τρόπο».

«Η κυβέρνηση δεν βρήκε δύναμη και θάρρος να οικοδομήσει μια κοινή θέση και συναίνεση. Η όλη διαδικασία ήταν μη διαφανής όπως φαίνεται από το τελικό αποτέλεσμα. Το κείμενο είναι ηττοπαθές για τη «Μακεδονία» », είπε ο Ιβανόφ και εξήγησε ότι δεν αλλάζει μόνο το συνταγματικό όνομα, αλλά και το προοίμιο του συντάγματος και όλα τα άρθρα στα οποία γίνεται αναφορά σε Δημοκρατία Μακεδονίας.

Αφού αναρωτήθηκε «αν είναι αξιοπρεπές να γίνουν αποδεκτά όλα τα ελληνικά αιτήματα και τελεσίγραφα» πρόσθεσε ότι η συμφωνία αυτή ανοίγει περισσότερα θέματα από αυτά που κλείνει και πιστεύει ότι αυτή θα προκαλέσει απρόβλεπτες συνέπειες στη χώρα του. «Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, είπε ο Ιβανόφ, δεν πρέπει να είναι το άλλοθι για μια επιζήμια συμφωνία και δεν ενώνει την κοινωνία, αλλά την πολώνει ακόμη περισσότερο».

«Η Ελλάδα κατάφερε να επιτύχει στο μέγιστο τα αιτήματά της, υποβαθμίζει τα κεκτημένα δικαιώματα στον ΟΗΕ και παραβιάζει τους όρκους των προγόνων μας. Παραβιάζει το δικαίωμα μας της αυτοδιάθεσης εδώ και 73 χρόνια και τα 27 χρόνια ανεξαρτησίας. Παραβιάζει αυτά που είναι ιερά για τη Δημοκρατία μας», είπε ο Ιβανόφ.

Στο τέλος της ομιλίας του, επανέλαβε ότι δεν θα υποστηρίξει και δεν θα υπογράψει, ένα, όπως είπε, τόσο επιβλαβές κείμενο της συμφωνίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εκτός εαυτού ο πρόεδρος Ιβανόφ – Δυο λεπτά κράτησε η συνάντηση με Ζάεφ και Ντιμιτρόφ!

«Ιστορική» χαρακτηρίζει η Αλβανία τη συμφωνία Ελλάδας-Σκοπίων

Ι. Μάζης στις Παρεμβάσεις: Αυτή την συμφωνία θα την πληρώσει ακριβά η Ελλάδα (Βίντεο)