Λεβέντης για Σκοπιανό: “Μειοδοσία η συμφωνία, κάντε δημοψήφισμα” (video)

Λεβέντης

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, τονίζοντας πως τόσο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς «θα είναι υπόλογοι στον ελληνικό λαό» για την παράδοση του όρου Μακεδονία.

«Δεν θα πάει αύριο ο κ. Τσίπρας στις Πρέσπες, δεν θα πάει με τον Κοτζιά να δεσμεύσουν τη χώρα;», διερωτήθηκε ο κ. Λεβέντης από τη βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας και τόνισε: «Σταματήστε να κοροϊδεύετε στον κόσμο»

«Ο Κοτζιάς δεν έχει νομιμοποίηση να υπογράψει, πρέπει να έχει εξουσιοδότηση για να υπογράψει», είπε αναφορικά με την υπογραφή της συμφωνίας που είναι προγραμματισμένη για αύριο, Κυριακή. «Αύριο μπορεί να είστε κατηγορούμενος, μπορεί να λογοδοτήσετε γι’ αυτό που θα κάνετε αύριο», συμπλήρωσε ο κ. Λεβέντης, απευθυνόμενος στον υπουργό Εξωτερικών.

«Η παραχώρηση της Μακεδονίας είναι κάτι πολύ σοβαρό, υπάρχει ατομική ευθύνη κάθε βουλευτή», είπε και απευθυνόμενος και πάλι στον υπουργό Εξωτερικών αναφορικά με τα παραπάνω σημείωσε: «Δεν σας απειλώ, σας παρακαλώ να το σκεφτείτε πριν βάλετε την υπογραφή σας».

«Λέτε όλοι για σύνθετη ονομασία», είπε αναφορικά με τη στάση που τηρούν τα κόμματα στο ονοματολογικό και σημείωσε πως στη σύνθετη ονομασία τους περιλαμβάνεται και ο όρος Μακεδονία. «Το ότι δεν λέτε ότι η σύνθετη ονομασία θα έχει τη λέξη Μακεδονία, σημαίνει ότι ντρέπεστε, ότι φοβάστε», διαπίστωσε.

Ο ίδιος γνωστοποίησε πως στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με τον πρωθυπουργό του είπε πως δίνει τον όρο Μακεδονία, γιατί, όπως είπε, «το είχε δώσει η ΝΔ. Αφού το είχε δώσει η ΝΔ το δίνει και εκείνος. Νομιμοποιείται πάνω στις αθλιότητές της ΝΔ για να κάνει τις ίδιες αθλιότητες;».

«Εσύ θα υπογράψεις κ. Τσίπρα, εσύ θα υπογράψεις κ. Κοτζιά, δεν είναι επαρκής δικαιολογία ότι το έκαναν και οι προηγούμενοι», υπογράμμισε.

Αναφορικά με τα συλλαλητήρια και τις αντιδράσεις των πολιτών σημείωσε πως «τώρα η φωτιά πλησιάζει, ο λαός βλέπει ότι δίνεται η λέξη Μακεδονία. Τώρα αντιδρά ο λαός, τώρα πρέπει όλοι να κάνετε πίσω, (…) να πείτε ότι ευθυγραμμιζόμενοι με την θέληση του λαού δεν ολοκληρώνεται τη συμφωνία».

Πάτε να κάνετε ένα έγκλημα με τη δικαιολογία ότι το ίδιο έγκλημα έκαναν και οι προηγούμενοι, σημείωσε ακόμη και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι θα υπέγραφε τη συμφωνία, «παρακάμπτοντας το κοινοβούλιο». «Αυτό είναι πραξικόπημα, κοινοβουλευτικό», τόνισε.

Συνεχίζοντας ζήτησε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ζήτημα, ώστε να ακουστεί η θέληση του λαού.  «Κατεβείτε στο λαό, κάντε δημοψήφισμα και μετά και εγώ θα σας επαινέσω», είπε.

«Με ποιο δικαίωμα θα πάτε να υπογράψετε», διερωτήθηκε σε υψηλούς τόνους. «Είναι ανέντιμο αυτό που πάτε να κάνετε αύριο».

Ολοκληρώνοντας ο κ. Λεβέντης τόνισε πως αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι «μειοδοσία», κάτι που δεν το θέλει ο λαός «Όλο τον ιστορικό ανάθεμα θα πέσει πάνω στα κεφάλια σας και θα υπάρχει και τιμωρία».

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σαμαράς σε Τσίπρα: «Τα δώσατε όλα σε μυστική διπλωματία – Δεν σας στηρίζει ούτε ο Καμμένος»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ – Υπογραφή την Κυριακή στις Πρέσπες – Γεύμα στα Σκόπια

ΑΚΟΜΑ: Καμμένος: «Οι ΑΝΕΛ θα φύγουν από την κυβέρνηση αν έρθει η συμφωνία για το Σκοπιανό στη Βουλή, όχι τώρα!»