Με ή άνευ γραβάτας… Ετοιμάζει διάγγελμα ο Τσίπρας μετά την απόφαση του Eurogroup!

Τσίπρας

Άραγε θα τη φορέσει την πολυσυζητημένη γραβάτα ο Αλέξης Τσίπρας; Πληροφορίες θέλουν τον Έλληνα πρωθυπουργό να ετοιμάζει διάγγελμα εντός της ημέρας με αφορμή τις θετικές εξελίξεις στο χθεσινοβραδινό Eurogroup για το χρέος.

Τα όσα συμφωνήθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής (σ.σ. από την… Πέμπτη ξεκίνησε η συνεδρίαση) στο Eurogroup στο Λουξεμβούργο έγιναν δεκτά με απόλυτη ικανοποίηση στην Αθήνα. Γι’ αυτό και δεν αποκλείεται ο Αλέξης Τσίπρας να κάνει δήλωση προς τον ελληνικό λαό. Μια δήλωση για το τέλος των Μνημονίων και την επόμενη μέρα, έτσι όπως τη φαντάζεται η κυβέρνηση.

Το θέμα είναι αν ο πρωθυπουργός να φορέσει γραβάτα στο διάγγελμα αυτό, αν τελικά γίνει. Κι αν τελικά φορέσει, ποια θα επιλέξει; Αυτή που του είχε κάνει δώρο ο Ματέο Ρέντσι στην πρώτη του επίσκεψη ως πρωθυπουργός στην Ιταλία ή εκείνη που έβγαλε και του έδωσε ο Ζόραν Ζάεφ κατά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών;

Υπενθυμίζεται ότι πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, ο Αλέξης Τσίπρας είχε δεσμευτεί ότι θα φορέσει γραβάτα όταν «κουρευτεί» το χρέος της Ελλάδας. Από τότε άλλαξαν πολλά βέβαια.

Η αντίδραση Καμμένου
Η πρώτη αντίδραση από πλευράς κυβέρνησης πάντως ήρθε από τον Πάνο Καμμένο. Ο υπουργός Άμυνας φαίνεται πως… ξαγρύπνησε για την απόφαση του Eurogroup. Και μόλις στο Λουξεμβούργο βγήκε ο «λευκός καπνός», έγραψε στο Twitter.

«Μία νέα ημέρα ξημερώνει για όλο τον Ελληνικό Λαό, η εποχή των μνημονίων τέλειωσε. Τώρα θα καταλάβουν όλοι γιατί «έπρεπε πάση θυσία» να ρίξουμε την κυβέρνηση για τον Μητσοτάκη της διπλής ονομασίας γιατί πλέον δεν έχει λόγο ύπαρξης. Αυτή η κυβέρνηση απελευθέρωσε τους Έλληνες», έγραψε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Πολάκης μοιράζει… ξύδι σε ΜΜΕ και τα άλλα κόμματα για τη συμφωνία! (pic)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ιστορική η συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup – 10ετής επιμήκυνση στο χρέος και δόση 15 δισ. ευρώ (video)

ΑΚΟΜΑ: «Η ελληνική κρίση τελειώνει εδώ!»: Ο διεθνής Τύπος για τη συμφωνία στο Eurogroup