Νίκος Παππάς: “Με τα 6 αδειοδοτημένα κανάλια θα έχουμε 2.400 εργαζόμενους ενώ τώρα 1.800”

Παππάς

«Είμαστε σε μια στρατηγική που βρίσκεται στη δικαίωσή της. Μπαίνουμε σε έναν χώρο με νόμους και κανόνες, μετά από τρεις δεκαετίες ανομίας».

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς στην ΕΡΤ, μιλώντας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι έχει δικαιωθεί μια προσπάθεια, όχι της κυβέρνησης, αλλά της κοινωνίας. Μιλώντας για τη μείωση του φόρου διαφήμισης στα κανάλια, είπε ότι έχει μπει πολύ ψηλά ο πήχης της απασχόλησης και της ποιότητας του παραγόμενου προγράμματος και ο στόχος είναι κανάλια βιώσιμα και όχι κανάλια που λειτουργούν με δάνεια που δίνονταν με ένα τηλεφώνημα και με “αέρα”.

Ανέφερε, επίσης, ότι τώρα με τα αδειοδοτημένα κανάλια μιλάμε για 6 σταθμούς με 2.400 εργαζόμενους τη στιγμή που τώρα έχουμε 1.800 εργαζόμενους στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

«Δεν ήταν μία προσωπική υπόθεση του Ν. Παππά, ήταν μια συλλογική απόφαση της κυβέρνησης στην οποία δείξαμε ότι ήμασταν αποφασισμένοι και την πήγαμε μέχρι το τέλος» πρόσθεσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, λέγοντας ότι έχει μείνει μία πίκρα για όσα ακούστηκαν για το πρόσωπό του και υπήρξαν στιγμές που καλό θα ήταν να είχαν αποφευχθεί, αλλά, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, δικαιώνουν την κυβέρνηση συνολικά.

Τέλος, αναφερόμενος στην ΕΡΤ, επισήμανε ότι η ΕΡΤ έχει πάντα περιθώρια βελτίωσης, ωστόσο ο δημόσιος φορέας έχει σταθεί στα πόδια του με μεγάλες παραγωγές, αθλητικές δραστηριότητες κλπ, και αυτό προβληματίζει κάποιους: ότι ο δημόσιος φορέας κάνει πράγματα που ιδιωτικοί φορείς δεν μπορούν.

«Κάποιοι φαντασιώνονται έναν νέο Ιούνη του 2013 ο οποίος δεν υπάρχει περίπτωση να ξανάρθει» κατέληξε ο Ν. Παππάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκτός του Epsilon και η Χριστίνα Λαμπίρη: «Ο κύκλος ολοκληρώνεται»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι θα κάνει η Σάσα Σταμάτη του χρόνου; Η αλήθεια για το τηλεοπτικό της μέλλον

ΑΚΟΜΑ: Συνέντευξη Τσίπρα στην ΕΡΤ1 – Προτίμησαν Survivor οι τηλεθεατές