“Οδοστρωτήρας” η Ρωσία… ισοπέδωσε την Σαουδική Αραβία (Βιντεο)

Με τέρματα του Γκαζίνσκι στο 12΄, του Τσερίσεβ στο 43΄ και στο 90΄+1, του Τζιούμπα στο 71΄ και του Γκολόβιν στο 90΄+5 η «οικοδέσποινα» Ρωσία επικράτησε 5-0 της Σαουδικής Αραβίας στον εναρκτήριο αγώνα του Μουντιάλ 2018 στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας (1ος όμιλος).

Τον αγώνα παρακολούθησαν 80.000 θεατές και υπό το βλέμμα του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν που νωρίτερα κήρυξε την έναρξη της διοργάνωσης, η Ρωσία πραγματοποίησε ένα ονειρεμένο ξεκίνημα κάνοντας σημαντικό βήμα για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 12΄ με κεφαλιά του Γκαζίνσκι, έπειτα από σέντρα του Γκολόβιν, ο οποίος έστειλε την μπάλα στην απέναντι πλευρά από αυτή που φύλασσε ο Σαουδάραβας τερματοφύλακας. Στη φάση αυτή απέδωσε η πίεση των Ρώσων που απέσπασαν την μπάλα από τους αντιπάλους τους και άνοιξαν το σκορ.

Οι Σαουδάραβες που έδωσαν για 5η φορά στην ιστορία τους το παρών σε μουντιάλ, προσπάθησαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι, κυκλοφόρησαν την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου, αλλά οι Ρώσοι συνέχισαν να είναι επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις τους. Σε μια από αυτές στο 43΄ κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με τον Τσερίσεβ, ο οποίος δέχθηκε την μεταβίβαση από τον Γκολόβιν μέσα στην περιοχή, «άδειασε» δύο αντίπαλους αμυντικούς και με αριστερό σουτ νίκησε τον Αλ Μαϊγιούφ.

Να σημειωθεί ότι ο Τσερίσεβ μπήκε αλλαγή στο 24΄ στη θέση του Τζαγκόεβ που αισθάνθηκε ένα τράβηγμα στο μηρό και αποχώρησε. Η Ρωσία ήταν καλύτερη στα πρώτα 45 λεπτά και δίκαια προηγήθηκε με 2-0 των αντιπάλων τους, οι οποίοι το ίδιο διάστημα δεν έχασαν κάποια σημαντική ευκαιρία.

Στο 2ο 45λεπτο, σουτ του Σαμέντοφ στο 52΄ από καλή θέση, η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 56΄ οι παίκτες της Σαουδικής Αραβίας έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν σε σέντρα από δεξιά του Αλ Σεχρί, ο Αλ Σαλαουί δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή και να στείλει την μπάλα στη ρωσική εστία. Στο 68΄ η Ρωσία απάντησε με τον Σμόλοβ ο οποίος σύτερα μέσα από την περοχή, αλλά απέκρουσε ο Αλ Μαϊγιούφ.

Το τρίτο γκολ των Ρώσων σημείωσε με κεφαλιά ο -επίσης νεοεισελθών- Τζιούμπα στο 71΄ από το ύψος της μικρής περιοχής, έπειτα από σέντρα του Γκολόβιν, με το οποίο έδωσε αέρα τριών τερμάτων στην ομάδα του. Δύο λεπτά αργότερα (73΄) καλό σουτ του Αλ Νταουσαρί η μπάλα άουτ.

Η Ρωσία συνέχισε να κυνηγά και άλλα τέρματα και το κατάφερε δύο ακόμη φορές στις καθυστερήσεις του αγώνα. Πρώτα με το Τσερίσεβ στο 90΄+1 (σουτ) και στη συνέχεια με τον Γκολόβιν στο 90΄+5 με απευθείας χτύπημα φάουλ.

Η Ρωσία αντιμετωπίζει στο πλαίσιο του 1ου ομίλου στις 19/6 την Αίγυπτο στην Αγία Πετρούπολη και στις 25/6 την Ουρουγουάη στη Σαμάρα. Η Σαουδική Αραβία θα παίξει με την Ουρουγουάη στις 20/6 στο Ροστόφ και στις 25/6 με την Αίγυπτο στο Βόλγογκραντ.

* Ο Ιγκνάσεβιτς έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης σε Μουντιάλ για τη Ρωσία (38 ετών και 335 ημερών).

** Χρυσές αλλαγές αποδείχθηκαν για τον Στανισλάβ Τσερτσέσοφ οι Τσερίσεβ και Τζιούμπα που σκόραραν με την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο.

Διαιτητής: Νέστορ Πιτάνα (Αργεντινή)
Κίτρινες κάρτες: 88΄ Γκολόβιν /9+3 Αλ Τζασίμ
Κόκκινες κάρτες: –

Οι συνθέσεις:
ΡΩΣΙΑ (Στανισλάβ Τσερτσέσοφ): Ακινφέεβ, Φερνάντες, Κουτέποβ, Ιγκνασέβιτς, Ζιρκόβ, Γκασίνσκι, Ζόμπνιν, Σαμέντοβ (64΄ Κουζιάεβ), Γκολόβιν, Τζαγκόεβ (24΄ Τσερίσεβ), Σμολόβ (70΄ Τζιούμπα).

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (Χουάν Αντόνιο Πίτσι): Αλ Μαϊγιούφ, Αλμπουραϊκ, Ομ. Χαουσαουί, Οσ. Χαουσαουί, Αλ Σαχρανί, Αλ Φαράτζ, Αλ Σεχρί (74΄ Μπαχμπίρ), Οταΐφ (64΄ Φαχάντ), Αλ Τζασίμ, Αλ Νταουσαρί, Αλ Σαλαουί (84΄ Ασίρι).

Δείτε παρακάτω τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνος:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φαντασμαγορική η τελετή έναρξης του Μουντιάλ στην Ρωσία (Βίντεο)

Η αντρίκια παραδοχή του Νεϊμάρ για τα 222 εκατ. της Παρί!

Μόσχα: Αυτή είναι η κλήρωση του Μουντιάλ–Όλοι οι όμιλοι