“Τρίποντο” στην προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό βάζει ο Γιάννης Αντετοκούμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα αποτελέσει το κεντρικό πρόσωπο της σύγχρονης Ελλάδας, ανοιχτή σ’όλους τους επισκέπτες 365 ημέρες τον χρόνο, αναδεικνύοντας όλα τα επιμέρους θεματικά τουριστικά προϊόντα της (γαστρονομία, πολιτισμός, αθλητισμός, city-break κ.ά.) με τη συμμετοχή του σε spot.

Οι δηλώσεις της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά και του άσου των Μιλγουόκι Μπακς Γιάννη Αντετοκούνμπο:

Έλενα Κουντουρά:“από την πρώτη στιγμή που γνώρισα το Γιάννη Αντετοκούνμπο και την οικογένειά του πραγματικά συγκινήθηκα με το πόσο πολύ μεγάλη αγάπη έχει μέσα στην καρδιά του για την Ελλάδα. Του πρότεινα να γίνει πρεσβευτής του ελληνικού τουρισμού και δέχτηκε χωρίς δεύτερη σκέψη. Μάς κάνει πάρα πολύ υπερήφανους με τις επιτυχίες του και στη διεθνή του πορεία έχει την Ελλάδα μέσα στην καρδιά του και την προβάλλει παγκόσμια. Μας έκανε ένα πάρα πολύ μεγάλο δώρο! Πρωταγωνιστεί σ΄ ένα τηλεοπτικό spot που καλεί όλο τον κόσμο να έρθει να επισκεφθεί την πατρίδα μας, να τη γνωρίσει 365 ημέρες το χρόνο. Θέλω να του ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου να έχει υγεία, να έχει πάντα επιτυχίες και τον ευχαριστώ πάρα πολύ που σε αυτή την εθνική προσπάθεια είναι μαζί μου: Να πάμε τον τουρισμό και την Ελλάδα πιο ψηλά! Γιάννη σ’ ευχαριστώ!”

Γιάννης Αντετοκούνμπο: “κατ’ αρχήν θέλω να ευχαριστήσω την υπουργό για την προσπάθεια που κάνει να ενισχύσει τον τουρισμό στην Ελλάδα. Από τη μεριά μου, εγώ αλλά και η οικογένειά μου, θα προσπαθήσουμε να προβάλουμε κι εμείς τις ομορφιές, τους ανθρώπους και την κουλτούρα της χώρας μας. Και νομίζω πως το πιο σημαντικό κομμάτι της κουλτούρας της χώρας μας είναι η αλληλεγγύη, η φιλανθρωπία και γι΄αυτό με τη σειρά μας με τα αδέλφια μου κάνουμε τον αγώνα δρόμου στις 7 Ιουλίου από τα Σεπόλια στο Καλλιμάρμαρο για να ενισχύσουμε την “Κιβωτό του κόσμου”.

Όταν μιλάω με τους συμπαίκτες μου, τούς λέω:”παιδιά, αν δεν έχετε πάει στην Ελλάδα, χάνετε! Προσπαθώ κι εγώ να φιλοξενήσω στην Ελλάδα φίλους μου από το εξωτερικό, να φέρω όσο περισσότερους ανθρώπους μπορώ στην Ελλάδα. Έστειλα το μήνυμα, λοιπόν σε όλον τον κόσμο, με ανάρτηση του σποτ που γυρίσαμε με το υπουργείο Τουρισμού, να έρθει να γνωρίσει τις ομορφιές της πατρίδας μας”.

Διαβάστε ακόμη: Έργα σε 12 δήμους για την αυτόνομη πρόσβαση ΑμΕΑ στις παραλίες

Πήγε να «σκίσει» τα δίχτυα και «έσπασε» τα μούτρα του ο Μπατσουαγί