Πλούσιο το φθινοπωρινό καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Ηρωδείου

Ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με συναυλίες διάσημων καλλιτεχνών, όπως ο Μπράιαν Φέρι, αλλά και ο Τόλης Βοσκόπουλος, πιθανόν και ο Αντώνης Ρέμος με τον Έρος Ραμαζότι, ξεχωριστές θεατρικές παραστάσεις και πολύ χορό, θα φιλοξενήσει το Ηρώδειο τον Σεπτέμβριο και λίγο από τον Οκτώβριο.

Όπως κάθε χρόνο, τα αιτήματα ήταν πολλά (συνολικά 56) και το χρονικό διάστημα που δίνεται το μνημείο για το φθινόπωρο πολύ συγκεκριμένο. Έτσι η ειδική Επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που κάνει την πρώτη και ουσιαστική διαλογή, είχε δύσκολο έργο να επιτελέσει. Θέτοντας ως κύρια κριτήρια τον σεβασμό στο μνημείο, την εξασφάλιση της ποιότητας και της ποικιλίας του θεάματος, το τελικό πρόγραμμα ήρθε χτες στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) για έγκριση. Επιπλέον, η Επιτροπή έλαβε υπόψη της οι προτεινόμενες παραστάσεις να μην παρουσιάστηκαν τον περασμένο χειμώνα ή να μην έχουν προγραμματιστεί για το καλοκαίρι στο Ηρώδειο, δίνοντας προτεραιότητα σε μη κερδοσκοπικούς φορείς και φιλανθρωπικές δραστηριότητες.

Τα μέλη του ΚΑΣ έδωσαν ομόφωνα το «πράσινο φως» στο πρόγραμμα της Επιτροπής, κάνοντας και τις δικές τους προτάσεις, αφού πρώτα άκουσαν την εισήγηση της αρμόδιας Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, καθώς και καλλιτεχνικούς φορείς, οι οποίοι ζήτησαν παράσταση για να παρουσιάσουν τους λόγους που επιθυμούν να ανεβάσουν τα καλλιτεχνικά τους έργα στο Ηρώδειο.

Έτσι, το φθινόπωρο στο Ηρώδειο, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μουσικές, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, με κάποιες από τις ημερομηνίες που έχουν οριστεί να μην είναι οι τελικές, καθώς η επιτροπή θα επανεξετάσει αιτήματα με συμπληρωματικά στοιχεία (όπως εκείνο που αφορά τη συναυλία του Αντώνη Ρέμου και του Έρος Ραμαζότι), αλλά και επειδή το ΚΑΣ ζήτησε, μεταξύ άλλων, τη συμπερίληψη καλλιτεχνών που δεν είχε συμπεριλάβει η επιτροπή (όπως η συναυλία για τα 50 χρόνια καλλιτεχνικής παρουσίας του Μ. Μητσιά και οι παραστάσεις «Οιδίπους Τύραννος του Σοφοκλή στην Ποντιακή Διάλεκτο», σε μετάφραση και σκηνοθεσία Λάζου Τερζά και «Εκκλησιάζουσες», σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι «Πολύχρυσες Μυκήνες» σε ένα εκπληκτικό τριδιάστατο βίντεο

Μεγαλοπρεπής μυκηναϊκός τάφος ανακαλύφθηκε στην Βοιωτία (Εικόνες)

Οι αρχαίοι Έλληνες έχτιζαν σκοπίμως ναούς σε περιοχές σεισμικών ρηγμάτων