Προειδοποίηση Καλλιάνου: “Φοβάμαι ότι θα έχουμε έντονα πλημμυρικά φαινόμενα το βράδυ”

Παρεμβάσεις Καλλιάνος
Παρεμβάσεις Καλλιάνος

Καλεσμένος του Άκη Παυλόπουλου στην εκπομπή Παρεμβάσεις βρέθηκε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος και αναπληρωτής γραμματέας επιστημονικών φορέων της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Καλλιάνος αναφερόμενος στις πλημμύρες στην Μάνδρα και στην νοτιοδυτική Αττική, είπε ότι στην περιοχή δεν αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού και ότι τα χειρότερα πέρασαν. Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι σύμμαχος στους κατοίκους της Μάνδρας να κάνουν τις όποιες εργασίες αποκατάστασης, ανέφερε.

Αντιθέτως όμως προειδοποίησε για έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και επεισόδια τις νυκτερινές ώρες της Πέμπτης σε περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας, διότι εκεί θα έχουμε πολύ έντονες μπόρες και τοπικές καταιγίδες που θα δημιουργήσουν προβλήματα. Μακάρι το σύστημα να έρθει εξασθενημένο τόνισε.

Σε ερώτηση του Άκη Παυλόπουλου αν θα έρθει καλοκαίρι, ο κ. Καλλιάνος είπε ότι μετά τις 3 και 4 Ιουλίου θα επανέλθει ο καιρός στα φυσιολογικά του επίπεδα. Ανάφερε επίσης ότι φέτος το καλοκαίρι αποδεικνύεται το πιο βροχερό της δεκαετίας, εν αντιθέσει με το περσινό, που ήταν το πιο ζεστό της δεκαετίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Μάνδρα πνίγεται και η Δούρου… κατηγορεί την κλιματική αλλαγή

Προσοχή: Έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου λόγω σφοδρής βροχόπτωσης

Βρέχει καταρρακτωδώς στη Μάνδρα – Νέες πλημμύρες στην περιοχή – Σε αγωνία οι κάτοικοι