Σαμαράς σε Τσίπρα: “Τα δώσατε όλα σε μυστική διπλωματία – Δεν σας στηρίζει ούτε ο Καμμένος”

Σαμαράς

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατατέθηκε από τη ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς εκτίμησε πως η συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων για το ονοματολογικό είτε δεν θα αντέξει είτε θα προκαλέσει εκρήξεις.

«Εγώ πολέμησα για το Σκοπιανό, εσείς τα δώσατε όλα», τόνισε παράλληλα ο πρώην πρωθυπουργός ξεκινώντας της ομιλία του, υπογραμμίζοντας πως ο πρωθυπουργός διαπραγματεύτηκε χωρίς τη στήριξη της Βουλής και χωρίς να έχει απόφαση του υπουργικού συμβουλίου που να του επιτρέπει να προβεί σε αυτή τη διαδικασία.

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ό,τι επιδόθηκε σε μυστική διπλωματία, χωρίς μάλιστα να έχει τη στήριξη του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου. «Με την αντιπολίτευση στο σκοτάδι και το λαό στα κάγκελα», χαρακτηριστικά επεσήμανε.

«Εγώ δεν δημιούργησα πρόβλημα», συνέχισε ο πρώην πρωθυπουργός, «εγώ διαχειρίστηκα την εθνική γραμμή, όπως είχε συνοψιστεί στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Από τη μια με κατηγορείται, ότι δήθεν δημιούργησα το Σκοπιανό το 1992 και δήθεν ότι το πούλησα και από την άλλη ως πολύ αδιάλλακτο κ πολύ υποχωρητικό. Διαλέξτε, λοιπόν, γιατί από τα δύο θα με συκοφαντείτε», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΥΡΙΖΑ για Κασαπίδη: «Η ΝΔ πλειοδοτεί με τη Χρυσή Αυγή σε ακραίο εθνικιστικό παροξυσμό»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κι όμως… το Foreign Policy δίνει το Νόμπελ Ειρήνης στον Τσίπρα!

ΑΚΟΜΑ: Με Μπλέικ αναφέρθηκε ο Τσακαλώτος στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ