Σγουρίδης: “Συζητήθηκαν οικονομικά ανταλλάγματα για το ονοματολογικό”

Σγουρίδης

«Έγιναν κάποιες συζητήσεις και μπήκαν όλα στη ζυγαριά στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Παναγιώτης Σγουρίδης, σχετικά με την τοποθέτηση του Δημήτρη Καμμένου ότι η συμφωνία με την πΓΔΜ είχε οικονομικά ανταλλάγματα για τη χώρα.

Το θέμα συζητήθηκε «σε πηγαδάκι την κοινοβουλευτικής ομάδας, χωρίς τον πρόεδρο και άλλους βουλευτές, αλλά δεν ετέθη στη συνεδρίαση», ανέφερε αρχικά ο κ. Σγουρίδης μιλώντας στο ΣΚΑΪ, προσθέτοντας στη συνέχεια ότι «ότι ειπώθηκαν και αυτά (σ.σ. περί οικονομικών ανταλλαγμάτων». Διέψευσε, ωστόσο, ότι συζητήθηκε πρόταση μομφής κατά του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

Παράλληλα, ο κ. Σγουρίδης τόνισε ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, σε περίπτωση που η συμφωνία έρθει στην ελληνική Βουλή, τονίζοντας ότι τίθεται θέμα δεδηλωμένης.

«Όταν θα πάει η Β. Μακεδονία στο ΝΑΤΟ δεν θα είναι μόνιμο μέλος. Θα πρέπει να περάσει το δημοψήφισμα, να αλλάξει το Σύνταγμα και η συμφωνία να έρθει και να ψηφιστεί στο ελληνικό κοινοβούλιο. Εμείς θα την καταψηφίσουμε. Από κει και πέρα μπαίνει θέμα δεδηλωμένης. Ο Μητσοτάκης αφαίρεσε το δικαίωμα, γιατί πλέον δεν μπορεί να ξανακαταθέσει πρόταση μομφής. Εμείς δεν θα ξαναδώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης, αν ζητηθεί τότε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις διαμαρτυρίες του κόσμου και τις αποδοκιμασίες εις βάρος υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, λέγοντας: «Η λέξη Μακεδονία έχει βαρύ συναισθηματικό φορτίο και αυτό το φορτίο ουσιαστικά διχάζει. Τις αποδοκιμασίες δεν μπορείς να τις αποτρέψεις, αλλά θα πρέπει να είναι σε κόσμιο κλίμα. Εγώ δεν θεωρώ ότι μπορείς να σταματήσεις την διαμαρτυρία του κόσμου. Αδίκως ωστόσο διαμαρτύρεται ο κόσμος κατά των ΑΝΕΛ. Υπερασπιστήκαμε το όνομα κι εμείς θα την καταψηφίσουμε όταν έρθει στη Βουλή».

«Εμείς ζητήσαμε δημοψήφισμα, δεν μπορέσαμε να το προκαλέσουμε. Ζητήσαμε αυξημένη πλειοψηφία, δεν τα καταφέραμε. Εμείς αποδεικνύουμε με τη στάση μας ότι είμαστε υπεύθυνοι», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είναι καλή η συμφωνία με τους Σκοπιανούς λέει ο Θεοδωράκης

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ίδρυση κόμματος πιο… δεξιά από τη ΝΔ ετοιμάζει ο Μπαλτάκος

ΑΚΟΜΑ: Αποδοκιμασίες και στην Έδεσσα! Για «φασίστες και χιτλερικούς» κάνει λόγο ο Κοντονής