Στην Κύπρο ο Βασίλης Κικίλιας

Κικίλιας

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Κικίλια στην Κύπρο. Κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής του στη Μεγαλόνησο, ο κ. Κικίλιας συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Υπουργό Άμυνας Σάββα Αγγελίδη και τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη, ο κ. Κικίλιας συζήτησε εκτενώς για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και την Τουρκία, αλλά και τιςτουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στη ατζέντα της συνάντησης του κ. Κικίλια με τον Υπουργό Άμυνας Σάββα Αγγελίδη, βρέθηκαν θέματα περιφερειακής ασφάλειας στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε για τα γεωπολιτικά συμφέροντα Ελλάδας και Κύπρου, η τουρκική προκλητικότητα στην περιοχή, αλλά και οι Έλληνες αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και οπλίτες που υπηρετούν στην ΕΛΔΥΚ.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης.

Ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ. συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου με τον οποίο επιβεβαίωσαν τις κοινές θέσεις  στα εθνικά μας θέματα και τις αμοιβαίες δράσεις και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν Νέα Δημοκρατία και ΔΗΣΥ εντός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Εκτός των πολιτικών επαφών του, ο κ. Κικίλιας  κατέθεσε στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα στις Κεντρικές Φυλακές, όπου βρίσκονται οι τάφοι ηρώων του αγώνα του 1955-59, ενώ επισκέφθηκε και το στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπακογιάννη: «Πρόκληση η μη ενημέρωση από την κυβέρνηση για το Σκοπιανό»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στην τελική ευθεία το σκοπιανό – Προς συμφωνία με το όνομα «Severna Makedonija»

ΑΚΟΜΑ: Καβγάς στον «αέρα» – Με ποιον τσακώθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ (video)