Τα “λιοντάρια” βρυχώνται: Επιβλητική η Αγγλία “κατάπιε” τον Παναμά (Βίντεο)

Η ανανεωμένη και φρέσκια εθνική Αγγλίας έσπασε τα κοντέρ με τον αδύναμο Παναμά (6-1), πέτυχε τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της στην ιστορία των Μουντιάλ και πήρε επιβλητικά το εισιτήριο για τους «16».

Η Αγγλία ήρθε σε αυτό το Μουντιάλ για να πρωταγωνιστήσει. Μπορεί το εμπόδιο του Παναμά να κρίνεται ως ιδιαίτερα χαμηλό, ωστόσο, το ποδόσφαιρο που έπαιξε η ομάδα του Σαουθγκέιτ αλλά και η σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπισε το παιχνίδι για να φτάσει τελικώς στην ευρεία νίκη με 6-1 αποτελούν σημαντικά δείγματα ενόψει της συνέχεια στο τουρνουά. Φυσικά, σε αυτά πρέπει να προστεθεί και η εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Χάρι Κέιν που σημείωσε χατ τρικ και σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο.

Αγγλικό πάρτι με πέντε γκολ στο πρώτο μέρος!

Οι Άγγλοι ήταν αυτοί που μπήκαν δυνατά στο ματς όμως ο Παναμάς αυτός που δημιούργησε και έχασε την πρώτη αξιόλογη φάση στο ματς όταν στο 5’ ο Γοδόι μετά από ωραία συνεργασία πλάσαρε από το ύψος της περιοχής όμως ήταν απελπιστικά άστοχος. Τρία λεπτά αργότερα, στην πρώτη της επιθετική προσπάθεια στο ματς η ομάδα του Σάουθγκειτ κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, ο Στόουνς έπιασε ανενόχλητος πολύ ωραία κεφαλιά μέσα από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι Παναμέζοι έψαξαν την απάντηση στο γκολ του Στόουνς όμως στο 16’ το πολύ ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Μουρίγιο πέρασε ελάχιστα άουτ από το κάθετο δοκάρι του Πίκφορντ. Παρ’ όλα αυτά, ένα ανόητο σπρώξιμο του Εσκομπάρ στον Λίνγκαρντ μέσα στην περιοχή στο 22’ έφερε τον Κέιν στην άσπρη βούλα του πέναλτι. Ο επιθετικός της Τότεναμ το εκτέλεσε ιδανικά και έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, η Αγγλία στο 36’ ανέβασε ακόμα περισσότερο τον δείκτη του σκορ. Ο Λίνγκαρντ με ένα υπέροχο φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στο απέναντι παραθυράκι του Πενέδο για να γράψει το 3-0.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο Παναμάς έδειχνε πλέον να έχει παραδοθεί στις ορέξεις των παικτών του Σάουθγκέιτ και εκείνοι δεν έχασαν την ευκαιρία να πετύχουν μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους δύο ακόμα τέρματα αρχικά με κοντινή κεφαλιά του Στόουνς στο 40’ μετά από ωραία κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ και στη συνέχεια στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με την δεύτερη εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο ματς του Χάρι Κέιν. Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι και αυτόν τον αγώνα ο σέντερ μπακ της Μάντσεστερ Σίτι σε 27 συμμετοχές δεν είχε καταφέρει να σκοράρει και απέναντι στον Παναμά το έκανε δύο φορές. Επιπλέον, πρέπει να αναφέρουμε πως αυτή ήταν και η πρώτη φορά που τα «λιοντάρια» καταφέρνουν σε παιχνίδι Παγκοσμίου Κυπέλλου να σημειώσουν περισσότερα από τέσσερα τέρματα.

Χαμηλό τέμπο στο ξεκίνημα της επανάληψης

Το ευρύ σκορ του πρώτου μέρους έκανε τους Άγγλους να κατεβάσουν αισθητά ταχύτητα και έτσι ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε πολύ. Για περίπου 15’ σημειώθηκε τίποτα αξιόλογο μέχρι που φτάσαμε στο 62’. Τότε ο Χάρι Κέιν δοκίμασε ένα «ξερό» σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κάπου κόντραρε και ξεγέλασε τον Πενέδο για να καταλήξει στα δίχτυα του.

Πάρα το βαρύ σκορ που είχε στην πλάτη, ο Παναμάς δεν το έβαλε κάτω και τελικώς κατάφερε να βάλει το γκολ που τόσο ήθελε. Μετά από κακή αμυντική λειτουργία των παικτών του Σαουθγκέιτ ο Μπαλόι με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους ανθρώπους της ομάδας, δείγμα του πόσο σημαντική είναι για αυτούς η παρουσία τους σε αυτό το Μουντιάλ.

Στα λεπτά που απέμειναν μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή δεν άλλαξε κάτι με την Αγγλία να παίρνει τη νίκη με 6-1 και να σφραγίζει την πρόκρισή της στους «16». Πλέον, την τελευταία αγωνιστική στον αγώνα με το Βέλγιο θα κριθεί ποια από τις δύο ομάδες θα πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως αυτή την στιγμή βρίσκονται στην απόλυτη ισοβαθμία με έξι βαθμούς και 8-2 συντελεστή τερμάτων.

Δείτε παρακάτω τα καλύτερα στιγμιότυπα από την αναμέτρηση:

Οι συνθέσεις:

Αγγλία: Πίκφορντ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Γουόκερ, Γιάνγκ, Χέντερσον, Λίνγκαρντ (63’ Ντελφ), Τριπιέρ (70’ Ρόους), Λόφτους-Τσικ, Στέρλινγκ, Κέιν (64’ Βάρντι)

Παναμάς: Πενέδο, Μουρίγιο, Εσκομπάρ, Τόρες, Ντέιβις, Γκόμες (69’ Μπαλόι), Μπαρσενας (69’ Αρόγιο), Κούπερ, Γοδόι (64’ Αβίλα), Πέρες, Ροντρίγκες.

Πηγή: sdna.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μουντιάλ 2018: Σάλος με τους αλβανικούς αετούς των παικτών της Ελβετίας (Βίντεο)

Με… σφραγίδα Εμπαπέ στους «16» η Γαλλία – Τέλος το Μουντιάλ για το Περού

Μπάχαλο η Αργεντινή: Βρίζονται άγρια μεταξύ τους οι παίκτες