Τζανακόπουλος: «Φυσικά και θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε τον όρο Μακεδονικός Χαλβάς»

Τζανακόπουλος

Την άποψη ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τα εμπορικά σήματα μετά τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Φυσικά και θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε τον όρο “Μακεδονικός Χαλβάς”. Θα υπάρξει και μία επιτροπή που θα καθορίσει τα εμπορικά σήματα σε βάθος τριετίας. Πιστέψτε με δε θα υπάρξει ιδιαίτερο πρόβλημα» καθησύχασε ο υπουργός Επικρατείας.

Αναφορικά με την άρνηση Καμμένου να υπερψηφίσει τη συμφωνία απάντησε: «Ο κ. Καμμένος έχει διαφορετική τοποθέτηση δεν την έκρυψε ποτέ, αλλά πιστεύω ότι εφόσον υπάρξει η συνταγματική αναθεώρηση στη γείτονα πιστεύω ότι θα υπάρξει ευρύτατη πλειοψηφία για τη συμφωνία. Κι ο κ. Καμμένος είπε χθες ότι η συμφωνία είναι η καλύτερη δυνατή με δεδομένη τη θέση για σύνθετη ονομασία».

Ταυτόχρονα, εκτίμησε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα υπερψηφίσει τη συμφωνία.

«Το ΚΙΝΑΛ είμαι πεπεισμένος ότι αφού μελετήσει τις λεπτομέρειές της συμφωνίας θα κατανοήσει ότι δε θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη λύση στη διένεξη αυτή. Γι’ αυτό είμαι σίγουρος ότι το σύνολο του ΚΙΝΑΛ -με ελάχιστες εξαιρέσεις – θα υποστηρίξει τη συμφωνία στη Βουλή και ακόμη και οι ελάχιστοι φιλελεύθεροι από πλευράς της ΝΔ – έχω την εντύπωση ότι πολλοί βουλευτές της ΝΔ θα ήθελαν να υποστηρίξουν τη συμφωνία αυτή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτη δήλωση Φίλη: «Πρέπει να παραιτηθεί ο Καμμένος»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σκληρή κριτική Σαμαρά για το Σκοπιανό: «Αχρείαστος και ταπεινωτικός συμβιβασμός – Ανιστόρητος ο Παυλόπουλος»

ΑΚΟΜΑ: Κατσίκης για Σκοπιανό: «Εθνική ήττα η συμφωνία – Η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να την κάνει»