Τσίπρας σε Παυλόπουλο: “H 21η Ιουνίου είναι μια ιστορική μέρα για την Ευρώπη”

Παυλόπουλος

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ενημερώνει ο Αλέξης Τσίπρας για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε για το ελληνικό χρέος κατά τη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση στο Eurogroup.

Χθες είχαμε μια, ιστορική-όπως τη χαρακτηρίζει ο διεθνής Τύπος-συμφωνία στο Eurogroup, με την οποία πλέον το ελληνικό χρέος καθίσταται βιώσιμο, τόνισε ο πρωθυπουργός και στη συνέχεια αναφέρθηκε σε αυτά που προβλέπει η συμφωνία: “δεκαετή περίοδο χάριτος και ισόχρονη επέκταση της αποπληρωμής των κεφαλαίων των δανείων της χώρας προς το ευρωπαϊκό ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας”.

Παράλληλα, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, δίνει τη δυνατότητα να έχουμε στιβαρό μαξιλάρι ρευστότητας και βεβαίως επιστροφή των κερδών των ελληνικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα.

Αυτές οι αποφάσεις διαμορφώνουν ένα πλαίσιο μιας συμφωνίας που είναι πολύ πιο πάνω από ό,τι οι προσδοκίες των  αγορών και ανταποκρίνεται στο ηθικό χρέος των εταίρων μας, τόνισε ο κ. Τσίπρας και καταλήγοντας σημείωσε: “Έχω την εκτίμηση πως η 21η του Ιούνη μένει στην ιστορία ως σημαντική μέρα για την Ευρώπη, είναι μια νέα σελίδα για τη χώρα. Δε σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε το συνετό δρόμο της δημοσιονομικής ισορροπίας, αλλά εγκαταλείπουμε τον ακανθώδη δρόμο των μνημονίων και της ακραίας λιτότητας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με ή άνευ γραβάτας… Ετοιμάζει διάγγελμα ο Τσίπρας μετά την απόφαση του Eurogroup!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ιστορική η συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup – 10ετής επιμήκυνση στο χρέος και δόση 15 δισ. ευρώ (video)

ΑΚΟΜΑ: ΝΔ: «Για το τέταρτο μνημόνιο που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα θα ελέγχεται κάθε τρεις μήνες