Ο καιρός, σήμερα, 17 Ιουλίου

Ζέστη και τοπικές βροχές τα χαρακτηριστικά του καιρού για όλη την Ελλάδα
Τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες αναμένονται την Τρίτη στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι μέχρι 5 μποφόρ, ενώ από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Γρήγορα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα γύρω ορεινά. Βελτίωση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, με ένταση 3 μποφόρ και από το βράδυ βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως γρήγορα από τα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Την νύχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, με ένταση 3 ως 4 μποφόρ και από το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου, όμως στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται λίγες νεφώσεις, κυρίως στα βόρεια, που βαθμιαία τοπικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις νότιες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ στο Ιόνιο. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως στα βόρεια γρήγορα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στα νότια ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά νότιοι μέχρι 5 μποφόρ. Από το απόγευμα σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα παραθαλάσσια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος και ο υδράργυρος θα δείξει από 24 έως 32 βαθμούς, στην Κρήτη κατά τόπους έως 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία από το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος, όμως από το μεσημέρι στα βόρεια βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι έως 4 μποφόρ. Στα νότια θα φυσούν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε, επίσης:Διαβάστε τα – Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων με μια ματιά

Διαβάστε τα – Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων με μια ματιά

Διαβάστε τα – Τα πρωτοσέλιδα των οικονομικών εφημερίδων με μια ματιά