Προσαγωγή στη ΓΑΔΑ δύο μελών του «Ρουβίκωνα»

Δύο μέλη της αντιεξουσιαστικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας, προσήχθησαν πριν από λίγη ώρα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές και το ΑΠΕ-ΜΠΕ αστυνομικοί εντόπισαν περίπου δέκα αντιεξουσιαστές να κινούνται ύποπτα κοντά στην πρεσβεία της Αυστρίας στο Κολωνάκι, σε έλεγχο που τους έγινε, βρέθηκαν επάνω τους φέιγ βολάν, τα οποία έγραφαν μεταξύ άλλων «ΟΧΙ στο 12ωρο».

Να θυμίσουμε ποιος είναι ο “Ρουβίκωνας”

Ο Ρουβίκωνας είναι αναρχική ομάδα που δρα στην Ελλάδα. Η δράση της περιλαμβάνει ενέργειες όπως κατάληψη γραφείων κομμάτων, ρίψη φέιγ βολάν, επιθέσεις σε εταιρείες, πρεσβείες, ΜΜΕ κ.ά Επίσης έχει εισβάλλει σε νοσοκομείο και έχει απειλήσει γιατρό κατηγορώντας τον για χρηματισμό. Τον Μάιο του 2017 παρουσίασε το πρόγραμμα του στο διαδίκτυο και σε ανοικτή εκδήλωση στα Εξάρχεια.

Με βάση τις προσαγωγές και τις συλλήψεις που έχουν γίνει κατά καιρούς, η αστυνομία υπολόγιζε τα μέλη της ομάδας σε περίπου 120, τα περισσότερα από τα οποία είναι άνδρες. Από αυτά δύο τουλάχιστον θεωρούνται επικεφαλής με πολλές συμμετοχές σε ενέργειες, άλλα έχουν συχνή παρουσία και πολλά σπάνια παρουσία.

Διαβάστε, επίσης: Αθωώθηκε το ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα» για τις απειλές κατά του ΣΚΑΪ