Ασύλληπτη τραγωδία: Στους 76 οι νεκροί στην Ανατολική Αττική (Εικόνες και βίντεο)

Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των νεκρών από την μεγάλη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.

Λίγο πριν την 20:30 το απόγευμα της Τρίτης, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων εντοπίστηκε απανθρακωμένο στο σπίτι του στο Μάτι από τους πυροσβέστες που ψάχνουν για νεκρούς και αγνοούμενους.

Έτσι δυστυχώς ο μέχρι στιγμής απολογισμός έφτασε στους 76 νεκρούς. Νωρίτερα οι τραυματίες ενήλικες είναι στους 164 και 23 παιδιά, όπως επίσημα ανακοίνωσε το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής.

Νωρίτερα, ένας ακόμη νεκρός ανασύρθηκε από στελέχη του Λιμενικού, πριν από λίγο, στη θαλάσσια περιοχή της Αρτέμιδας.

Πρόκειται για έναν άνδρα που εντοπίστηκε από ελικόπτερο του Λιμενικού και αυτή τη στιγμή μεταφέρεται στο Λιμεναρχείο Ραφήνας για τις διαδικασίες ταυτοποίησης με πλωτό σκάφος του σώματος.

Οι έρευνες του Λιμενικού συνεχίζονται σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας.

Όπως ανάφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για τα θέματα ενημέρωσης, Μύρωνας Τσαγκαράκης, εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί δεδομένου ότι δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη οι κατ΄ οίκον έλεγχοι.

Είκοσι πέντε από τα θύματα βρέθηκαν σήμερα το πρωί σε οικοπεδικό χώρο στην περιοχή Ζούγκλα στο Μάτι.

Καμένα αυτοκίνητα στο Μάτι, Τρίτη 24 Ιουλίου 2018. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι περιφερειακές ενότητες της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής μετά τις πυρκαγιές που έπληξαν τις περιοχές. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
Καμένα δέντρα και σπίτια στην Αργυρά Ακτή στο Μάτι, Τρίτη 24 Ιουλίου 2018. Απανθρακωμένα πτώματα βρέθηκαν σε χωράφι, σε απόσταση περίπου 15 μέτρων από τη θάλασσα. Στην περιοχή δεν υπάρχει ακτή αλλά βράχια, γεγονός που δείχνει ότι οι άνθρωποι που πρέπει να επιχείρησαν να βρουν διέξοδο στη θάλασσα, εγκλωβίστηκαν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους μέσα στις φλόγες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ
Αστυνομικοί κοιτάνε τα καμένα αυτοκίνητα στο Μάτι, Τρίτη 24 Ιουλίου 2018. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι περιφερειακές ενότητες της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής μετά τις πυρκαγιές που έπληξαν τις περιοχές. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
Πυροσβέστης μαζεύει τη μάνικα δίπλα από καμένα αυτοκίνητα στο Μάτι, Τρίτη 24 Ιουλίου 2018. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι περιφερειακές ενότητες της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής μετά τις πυρκαγιές που έπληξαν τις περιοχές. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
Κόσμος κοιτάει τα καμένα αυτοκίνητα στο Μάτι, Τρίτη 24 Ιουλίου 2018. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι περιφερειακές ενότητες της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής μετά τις πυρκαγιές που έπληξαν τις περιοχές. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι οι αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί καθώς υπάρχουν αναφορές στο Κέντρο της Πυροσβεστικής, στην Αστυνομία και στο Λιμενικό για αγνοούμενους. Η κ. Μαλλίρη έκανε έκκληση στους συγγενείς των αγνοουμένων να επικοινωνούν στον τηλ. αριθμό 199 για να δηλώσουν τους ανθρώπους που αναζητούν δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες.

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των πυρόπληκτων έτσι όπως κατέγραψε το Cnn.gr.

Ανατριχιαστική περιγραφή εργαζόμενου του Alpha, που έπεσε στη θάλασσα για να σωθεί από τη φωτιά

Έντεκα τραυματίες από τις πυρκαγιές στην Αττική παραμένουν διασωληνωμένοι, όπως δήλωσε ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Νίκος Παπαευσταθίου στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Είμαστε σε μια «δεύτερη συνεχόμενη δύσκολη ημέρα» τόνισε ο κ. Παπαευσταθίου και πρόσθεσε: «Στα νοσοκομεία εχθές είχαν διακομιστεί, κυρίως με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, 156 ενήλικες και 16 παιδιά. Από τους 156 ενηλίκους οι 11 είναι διασωληνωμένοι, ευτυχώς τα 16 παιδιά είναι σε κατάσταση που δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρή».

Όπως εξήγησε ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ «όλοι οι παραπάνω είναι άνθρωποι που κρίθηκε ότι πρέπει να παραμείνουν στο νοσοκομείο για νοσηλεία. Από εκεί και πέρα υπάρχουν εκατοντάδες ακόμα συμπολίτες μας και τουρίστες, που έλαβαν πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς και διασώστες του ΕΚΑΒ που ήταν στο σημείο με κινητές μονάδες. Επίσης, πολύ μεγάλος αριθμός διακομίστηκε στα νοσοκομεία με ασθενοφόρο ή με δικά τους μέσα, αλλά μετά την παροχή πρώτων βοηθειών πήραν εξιτήριο και έφυγαν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρώτο θέμα στο BBC η τραγωδία στην ανατολική Αττική – Τί λένε τα ΜΜΕ

Τυχαίο; Ξέσπασαν 47 πυρκαγιές σε μόλις ένα 24ωρο – Όλη η εξέλιξη (Βίντεο)

Ο «χάρτης» όλων των αγνοουμένων από τις πυρκαγιές στην Αττική- πού μπορείτε να βρείτε βοήθεια [picks]