Εικόνες αποκάλυψης στην Κινέτα! Η φωτιά έφτασε ως την θάλασσα

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Κινέτα Αττικής, νότια της Αθήνας και κοντά στα Μέγαρα, με τις Αρχές να διατάσσουν την απομάκρυνση κατοίκων.

Νωρίτερα, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς έκλεισε η νέα και η παλαιά εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα, από το 39-ο έως το 57-ο χλμ. Εικόνες που μετέδωσε ο Σκάϊ δείχνουν την φωτιά να έχει περάσει την εθνική και να έχει φτάσει ως την θάλασσα.

Χαρακτηριστικό και το παρακάτω βίντεο του Γιάννη Λαμπρόπουλου, που ανέβηκε στο Meteo Gr.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που καθιστούν αδύνατη την κατάσβεση της φωτιάς, ενώ οι πυκνοί καπνοί που αναδύονται από το δάσος δυσκολεύουν το έργο των εναέριων μέσων.

Πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει την εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου από την φωτιά που ξέσπασε σε πευκόφυτη περιοχή στα Γεράνεια Όρη, στην Κινέτα Αττικής, Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018. Στην φωτιά επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις με 25 οχήματα και 60 πυροσβέστες, δύο πεζοπόρα τμήματα, τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Επιπλέον, πριν από λίγη ώρα, εκκενώθηκαν οι οικισμοί Γαλήνη, Πανόραμα 1 και Πανόραμα 2 στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας Αττικής, όπου μαίνεται από νωρίς το μεσημέρι μεγάλη πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη.

Η εκκένωση έγινε μετά από προτροπή της Πυροσβεστικής.

Λόγω της πυρκαγιάς, που έχει αποκτήσει μεγάλες διαστάσεις καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι, γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον παράδρομο της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου από το 56ο χιλιόμετρο.

Δείτε παρακάτω περισσότερα βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μεγάλη φωτιά στην Κινέτα στα Γεράνεια Όρη – Καίγονται σπίτια – Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Πυρκαγιά και στην Πεντέλη κοντά στην Καλλιτεχνούπολη Ραφήνας

Κρήτη: Μεγάλη φωτιά στα Χανιά – Κάηκαν σπίτια (Εικόνες)