“Κεραυνοί” Λεβέντη σε Τσίπρα: “Έχετε πει σε όλα “ναι”, ξεφτιλίσατε την αριστερά”

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης από το βήμα της Βουλής.

Ο κ. Λεβέντης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει πει “ναι” σε όλα ότι του έχουν πει στις διαπραγματεύσεις του στην Ευρώπη, τονίζοντας επίσης ότι έχει ξεφτιλιστεί τόσο ο ίδιος όσο και η αριστερά.

Αναφερόμενος για το χρέος, είπε ότι «πριν τρεις -τέσσερις μήνες που ήταν η αξιολόγηση όλοι οι βουλευτές σας ισχυρίζονταν ότι θα μειωθεί το χρέος. Μία συγγνώμη δεν ζητήσατε. Τώρα έχετε αρχίσει ότι δεν θα γίνουν μειώσεις συντάξεων στο τέλος του έτους. Και ήλθε εδώ ο κ. Μοσκοβισί και είπε ότι “πρέπει η χώρα σας να τηρήσει όλες τις υποχρεώσεις”. Εσείς συνεχίζετε να λέτε ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις και το αφορολόγητο» είπε ο Βασίλης Λεβέντης και συνέχισε, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση για όλα όσα υποσχέθηκε και δεν έγιναν δεν είπε ούτε μία συγνώμη.

Αναφερόμενος στην οικονομία ο κ. Λεβέντης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έχει καταστήσει την ελεημοσύνη βασικό κριτήριο της πολιτικής της» και δήλωσε χαρακτηριστικά «η χώρα δεν έχει ανάγκη από Παντελεήμονες. Η χώρα θέλει πολιτική ανάπτυξης και σοβαρότητας».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων συνέχισε λέγοντας «απευθύνεστε στους Έλληνες πολίτες σαν να είναι αξιολύπητοι» και προέτρεψε την κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική νοοτροπία. «Αλλάξτε νοοτροπία, θα πέσετε από την κυβέρνηση αλλά αποκτήστε τουλάχιστον νοοτροπία σοβαρού κόμματος» χαρακτηριστικά και σημείωσε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: «Η Ελλάδα δεν θέλει αυτό εκτός αν τη θέλετε τριτοκοσμική και να πέφτει στα πόδια σας».

Ο κ. Λεβέντης σε πολλά σημεία της ομιλίας του επέμεινε ότι «τη λύση θα τη δώσει η ανάπτυξη» και τόνισε ότι αυτή θα γίνει «όταν γυρίσουν τα λεφτά των καταθέσεων που έχουν φύγει στο εξωτερικό και όταν έλθουν ξένες επενδύσεις».

Εξάλλου άσκησε έντονη κριτική και στη ΝΔ, τονίζοντας ότι «λέει ότι θα φέρει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και θα μειώσει φόρους. Σε όλα καλή, αρίστη η ΝΔ, μόνο που δεν μας λέει γιατί επί των ημερών της δεν ήλθε ούτε μία επένδυση; Ένα κόμμα που δοκιμάστηκε και είχε πλήρη αποτυχία στην οικονομική του πολιτική έρχεται τώρα και υπόσχεται τα πάντα. Νομίζω κύριοι της ΝΔ ότι αυτό που σας λείπει είναι η ειλικρίνεια. Ότι θα φύγουν οι κύριοι που απέτυχαν και θα έλθετε εσείς οι επιτυχημένοι μόνο επιπόλαιοι και αμόρφωτοι θα μπορούσαν να πειστούν. Έχετε κάνει τόσα πολλά που δεν σας πιστεύει ο κόσμος».

Μιλώντας για την Ένωση Κεντρώων, ο πρόεδρός της δήλωσε ότι δεν φοβάται την πόλωση, αφού, όπως σημείωσε «και οι δύο αποδείχτηκαν άχρηστοι. Θα είναι ακόμη μεγαλύτερη επιπολαιότητα για τον λαό να ψηφίσει τους άχρηστους είναι νωπές οι εμπειρίες και τα τραύματα της κοινωνίας για να σας πιστέψουν».

Σχολιάζοντας την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για τη μη περαιτέρω μείωση των συντάξεων, τη χαρακτήρισε ωραία, αλλά όπως είπε «την έκανε ένα κόμμα που έκοψε τις συντάξεις 13 φορές». «Το θέμα είναι να μην κοπούν οι συντάξεις χωρίς η χώρα να διατρέξει κίνδυνο» πρόσθεσε, ενώ για το πάγωμα του ΦΠΑ στα νησιά εκτίμησε ότι έγινε αφού «δεχτήκαμε να γίνουμε αποθήκη ψυχών».

Για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι «σε όλο τον κόσμο είναι μία Κυριακή. Η δεύτερη Κυριακή είναι για να παλέψετε μεταξύ σας» και ανακοίνωσε ότι η Ένωση Κεντρώων «δεν θα ψηφίσει την απλή αναλογική εάν δεν την κάνει η κυβέρνηση μία Κυριακή».

Για το σπάσιμο των Περιφερειών, ο κ. Λεβέντης σημείωσε ότι «η ΝΔ κάνει παζάρια με την κυβέρνηση να συμφωνήσει εάν θα δοθεί η ψήφος στους ομογενείς».

Τέλος, αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Λεβέντης κατηγόρησε τους βουλευτές της κυβέρνησης ότι «τα παραχώρησαν όλα» και πρότεινε να γίνει σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο Δημοκρατίας και να αποφασίσουν όλοι ότι «είναι άκυρη η συμφωνία και ο πρωθυπουργός σε πλάνη, όπως ο κ. Κοτζιάς που την υπέγραψε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παραιτείται από αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Καμμένος

Κ. Μητσοτάκης στην Βουλή: Πολιτικός ψεύτης και απατεώνας ο Αλέξης Τσίπρας

Φ. Γεννηματά κατά Τσίπρα και Μητσοτάκη: Αριστεροί στα πίτουρα και δεξιοί στ’ αλεύρι