Λαφαζάνης: “η ανάληψη πολιτικής ευθύνης από τον Τσίπρα, χωρίς παραίτηση, μόνο ως κίνηση κοροϊδίας μπορεί να χαρακτηριστεί”

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, αναφερόμενος στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Υπουργικό Συμβούλιο, χαρακτήρισε την στάση του πρωθυπουργό ως κίνηση κοροϊδίας και εκτίμησε ότι η κυβέρνηση, έχοντας βυθίσει τον τόπο και τον ελληνικό λαό στον πόνο και σε μεγάλα αδιέξοδα, ψυχορραγεί και καταρρέει.

Συγκεκριμένα στην δήλωση του επεσήμανε:
“Η ανάληψη πολιτικής ευθύνης από τον Αλ. Τσίπρα, χωρίς παραίτηση, μόνο ως κίνηση κοροϊδίας μπορεί να χαρακτηριστεί, ως πράξη υπεκφυγής και ως διάτρητη ασπίδα απέναντι στην γενική κατακραυγή σε βάρος του ιδίου και της κυβέρνησης του.

Η ανάληψη, πάντως, της πολιτικής ευθύνης από τον Αλ. Τσίπρα, ανεξάρτητα από την υποκριτική της διάσταση, δείχνει ότι η κυβέρνηση, έχοντας βυθίσει τον τόπο και τον ελληνικό λαό στον πόνο και σε μεγάλα αδιέξοδα, ψυχορραγεί και καταρρέει και σύντομα θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις.

Τα αδιέξοδα της κυβέρνησης Τσίπρα με κανέναν τρόπο, όμως, δεν δικαιώνουν τη ΝΔ ούτε τα άλλα συστημικά κόμματα και τις ακροδεξιές αποφύσεις του συστήματος.

Η αυθαίρετη δόμηση ασφαλώς και δεν μπορεί να δώσει κανένα συγχωροχάρτι στις πολιτικές και ποινικές ευθύνες της κυβέρνησης για τις φωτιές και τους δεκάδες νεκρούς και ούτε μπορεί να διασώσει μια κυβέρνηση που πρέπει να φύγει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, πολύ περισσότερο που ο ίδιος ο Γιώργος Σταθάκης αναγνώρισε πως νομιμοποίησε αυθαίρετα στο Κόκκινο Λιμανάκι.

Ωστόσο, το καθεστώς των αυθαιρέτων αποτελεί ανεξίτηλο στίγμα για την ΝΔ και όλες τις, δήθεν, αντιπολιτευόμενες συστημικές δυνάμεις, οι οποίες, ξεχνώντας τα έργα και τις ημέρες τους, πολιτεύονται με περισσή αλαζονεία και χωρίς κανένα ίχνος αυτοκριτικής, δείχνοντας τι περιμένει τον ελληνικό λαό αν επιστρέψουν στην εξουσία.

Η Ελλάδα της πελατειακής ψήφου, της μίζας και της διαπλοκής πρέπει να τελειώσει.

Και αυτό σημαίνει να συρρικνωθεί και να ηττηθεί πολιτικά, εκλογικά και κοινωνικά όλο το κατεστημένο πολιτικό τόξο από τον ΣΥΡΙΖΑ έως τη ΝΔ και τις ακροδεξιές και νεοναζιστικές δυνάμεις του συστήματος.

Αυτό σημαίνει ισχυρή ΛΑ.Ε. μέσα στην Βουλή, στο πλαίσιο ενός μεγάλου μετώπου ριζοσπαστικών αριστερών, προοδευτικών, πατριωτικών και δημοκρατικών δυνάμεων που μάχονται για την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση της πατρίδας μας”.

Διαβάστε, επίσης:Προκαλεί ο Ζουράρις: «Ούτε εγώ θα υπέβαλα παραίτηση»

Παραιτήθηκε ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Έργων του Δήμου Μαραθώνα, Βασίλης Τσουπράς

Αντιδήμαρχος Μαραθώνα: Παραιτούμαι για λόγους ευθιξίας