Σιδηροδρομικό δυστύχημα στη βορειοδυτική Τουρκία- 24 νεκροί [picks & vid]

Στους 24 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών στο σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε την Κυριακή στην περιοχή Τεκίρντα, στη βορειοδυτική Τουρκία, κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα, γνωστοποίησε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Ρετζέπ Ακντά.

Η αμαξοστοιχία, με περίπου 360 επιβάτες, είχε ξεκινήσει από το Καπίκουλε, στα σύνορα με τη Βουλγαρία, και μετέβαινε στην Κωνσταντινούπολη όταν έξι από τα βαγόνια της αμαξοστοιχίας εκτροχιάστηκαν, κοντά στο χωριό Σαριλάρ.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ολοκληρώθηκαν το πρωί της Δευτέρας στον τόπο του δυστυχήματος, διευκρίνισε ο Ακντά, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Το δυστύχημα, όπως διαβάσαμε στο Euronews, συνέβη κοντά στην Ελλάδα.

Στο σημείο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή ασθενοφόρα και ομάδες πρώτων βοηθειών. Ο κυβερνήτης της επαρχίας Τεκίνταγ Μεχμέτ Τσεϊλάν δήλωσε πως οι τραυματίες έχουν ήδη διακομιστεί σε νοσοκομεία με ελικόπτερα.

Πέντε βαγόνια της αμαξοστοιχίας που εκτελούσε δρομολόγιο από την Ανδιανούπολη με 362 επιβάτες και προορισμό την Κωνσταντινούπολη εξετράπησαν της πορείας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το δυστύχημα οφείλεται σε κατάρρευση γέφυρας.

Πηγή φωτογραφιών:Reauters

Διαβάστε, επίσης: Ταϊλάνδη: Η επόμενη φάση διάσωσης [vid]