Στραμμένο στην συνάντηση Τραμπ – Πούτιν στο Ελσίνκι το παγκόσμιο ενδιαφέρον

Στο Ελσίνκι, σήμερα, πραγματοποιείται η πολυαναμενόμενη, πρώτη σύνοδος κορυφής του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Αμερικανό ομόλογο του Ντόναλντ Τραμπ.

Το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One προσγειώθηκε την Κυριακή στο διεθνές αεροδρόμιο της φινλανδικής πρωτεύουσας προερχόμενο από τη Σκοτία όπου ο Τραμπ πέρασε τις δύο προηγούμενες ημέρες πριν τη συνάντηση.

Στο επίκεντρο οι Αμερικανο-ρωσικές σχέσεις που έχουν πληγεί, κυρίως από τις αποκαλύψεις για παρέμβαση της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

O Αμερικανός πρόεδρος, καταφέρθηκε κατά της Ε.Ε. σε συνέντευξή του στο CBS, αποκαλώντας την εχθρό όσον αφορά στις διατλαντικές εμπορικές σχέσεις. Η Ρωσία, η Ε.Ε. και η Κίνα είναι οι «εχθροί» των ΗΠΑ, υποστήριξε ο Τράμπ.

Η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ είναι οι καλύτεροι φίλοι και το να πει κανείς ότι είναι εχθροί είναι «ψεύτικες ειδήσεις», σχολίασε χθες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ενώ σήμερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δήλωσε ότι η Κίνα, οι ΗΠΑ και η Ρωσία έχουν καθήκον να μην αρχίζουν εμπορικούς πολέμους και κάλεσε τις κυβερνήσεις των τριών χωρών να συμβάλλουν στη διαδικασία με σκοπό να αναμορφωθεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ). Ο Τουσκ πρόσθεσε ότι υπάρχει χρόνος για να αποφευχθεί το ξέσπασμα συγκρούσεων και το χάος στο πεδίο του εμπορίου.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διαβάστε, επίσης: Νέο σποτ του Ερντογάν για τα δύο χρόνια από το αποτυχημένο πραξικόπημα

Από Σεπτέμβρη ο κυβερνητικός ανασχηματισμός- «ανακάτεμα της πολιτικής τράπουλας»!