Συγκλονιστικός αγώνας με επική νίκη Χάμιλτον – “Τραγωδία” για Φέτελ

Μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα στο Χόκενχαϊμ ο 14ος στην εκκίνηση Χάμιλτον πήρε την επική νίκη, με τον Μπότας να συμπληρώνει το 1-2 της Μερσέντες και τον Κίμι ν’ ανεβαίνει στο βάθρο. Τραγωδία για τον Φέτελ που εγκατέλειψε λόγω δικού του λάθους.

Αγώνας βγαλμένος από τα πιο… υγρά (λόγω της σποραδικής βροχής) όνειρα του κάθε φίλου της F1 σήμερα στο Χόκενχαϊμ, με τον Λιούις Χάμιλτον να κάνει οδηγικά πράγματα και θαύματα, καθώς ξεκίνησε από την 14η θέση και πήρε μια σχεδόν «ανέλπιστη» νίκη, με τον Μπότας να τερματίζει πίσω του και τον Ράικονεν να συμπληρώνει το βάθρο.

Τεράστιο λάθος από τον Σεμπάστιαν Φέτελ στον 53ο γύρο που τον οδήγησε σ’ εγκατάλειψη, στερώντας του, κατά πάσα πιθανότητα, την καρό σημαία.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή:

Σβήνουν τα κόκκινα φώτα, «πετάει» η Κόκκινη

Με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα και δόθηκε η εκκίνηση, ο poleman Φέτελ έφυγε εύκολα μπροστά και κράτησε πίσω του τον δεύτερο Μπότας. Ο Ράικονεν κράτησε εντυπωσιακά πίσω του τον «αφηνιασμένο» Φερστάπεν που ήταν 4ος, με τον Μάγκνουνσεν ν’ ακολουθεί.

Ο Χάμιλτον που ξεκίνησε- λόγω του γνωστού του προβλήματος στις κατατακτήριες χθες- 14ος, έχασε μια θέση στην εκκίνηση, όμως μετά άρχισε να «καταπίνει» τους πάντες στο διάβα του και ανέβηκε μέχρι την 6η θέση.

Και η μηχανοκίνητη ζωή συνεχιζόταν με τον Φέτελ ν’ αυξάνει διαρκώς τη διαφορά του από τον Μπότας και όλους να περιμένουν τα «λυτρωτικά» πιτ…

Αρχίζουν τα πιτ, κόλπο – γκρόσο από τη Φεράρι, αλλά…

Στον 15ο γύρο (αρκετά νωρίς, είναι η αλήθεια…) ο Κίμι μπήκε στα πιτ για να βάλει την soft και βγήκε μπροστά από τον Χάμιλτον που είχε ανέβει 5ος στο μεταξύ.

11 ολόκληρους γύρους μετά μπήκε και ο teammate του στο box του για να περάσει και αυτός στην soft γομα, με τον Μπότας ν’ ακολουθεί δύο γύρους αργότερα και τον Φερστάπεν στον 30ο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βγουν οι δύο Φεράρι μπροστά από τον Φινλανδό της Μερσέντες (και τον Φερστάπεν, εννοείται).

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο στον 29ο γύρο είδε την Ρεντ Μπουλ του να παραδίδει πνεύμα και εγκατέλειψε, τελειώνοντας άδοξα τον αγώνα του.

Την στιγμή που οι πάντες μπαίνανε στα πιτ, ο Χάμιλτον τράβηξε πάρα πολύ το δικό του πιτ, βάζοντας στον 43ο γύρο την ultrasoft για να πάει μέχρι τέλους.

Το «δράμα», ωστόσο, αναμενόταν να επιταθεί καθώς η βροχή που περιμένανε για περισσότερα από 30 λεπτά, ήρθε στον 45ο…

Βροχή παρούσας, πάσα λογική… περίπατο και «τραγωδία» για τον Φέτελ!

Με το που άρχισε να βρέχει (αρκετά έντονα στην στροφή 6) στον 45ο γύρο πολλοί ήταν εκείνοι που ρίσκαραν με τα ενδιάμεσα -ο Γκασλί έβαλε βρόχινα και έκανε επισταμένη έρευνα στο χώμα εκτός πίστας…-, με τις δύο Φεράρι και τις δύο Μερσέντες να μένουν έξω, την στιγμή που ο Φερστάπεν άλλαξε 2 φορές μέσα σε 2 γύρους γόμα!

Στον 53ο γύρο, ωστόσο, ήρθε η απόλυτη καταστροφή για τον πρωτοπόρο, σ’ εκείνο το σημείο, Φέτελ: μπαίνοντας με περισσότερα χιλιόμετρα απ’ όσα έπρεπε στην στροφή 6 έκανε παιδαριώδες λάθος και έχασε τον έλεγχο της Φεράρι, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει και να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων μια σημαντικότατη νίκη.

Το αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε άμεσα στην πίστα και Ράικονεν – Μπότας μιμήθηκαν τον Χάμιλτον βάζοντας ultrasoft για να πάνε μέχρι τέλους.

Ο αγώνας, όμως, είχε ακόμα 10-12 ολόκληρους γύρους…

Σσσς, ησυχία: Τώρα μιλάει ο παγκόσμιος πρωταθλητής

Με το που έφυγε το Α.Α. από την πίστα ο δεύτερος Μπότας πίεσε -έχοντας, φυσικά, πολύ πιο φρέσκα ελαστικά από τον teammate του- τον Χάμιλτον, ο Βρετανός κρατήθηκε μπροστά μετά την ευθεία εκκίνησης- τερματισμού και η Μερσέντες έδωσε εντολή στον Φινλανδό να καθίσει ησύχως στ’ αυγά του στο κόκπιτ.

Από κείνο το σημείο και μετά ο παγκόσμιος πρωταθλητής χάθηκε στον ορίζοντα και πήρε την 66η νίκη στην καριέρα του και, ταυτόχρονα, την πιο γλυκιά, μιας και ξεκινούσε 14ος και ο Φέτελ μπροστά στα 2/3 του αγώνα έκανε πάρτι.

Πίσω του τερμάτισε ο Μπότας, με τον Ράικονεν (που επίσης είχε ακούσει στο team radio ν’ αφήσει τον Σεμπάστιαν να περάσει) ν’ ανεβαίνει ακόμα μία φορά στο βάθρο.

Φερστάπεν, Χούλκενμπεργκ, Γκροζιάν, Πέρεζ, Οκόν, Έρικσον και Χάρτλεϊ συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα, από την οποία απουσίαζαν και οι δύο ΜακΛάρεν που εσχάτως έχουν πάρει την κάτω βόλτα και πάλι.

Ο Χάμιλτον, λοιπόν, χάρη σ’ ένα μείγμα εκπληκτικής στρατηγικής από την Μερσέντες, τύχης και της αδιανόητης ικανότητάς του, πήρε την καρό σημαία και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Στον αντίποδα, ο διεκδικητής του τίτλου Φέτελ τα έκανε μούσκεμα, πάνω που άρχισε η βροχή – προφανώς για να βρίσκεται σε πλήρη αρμονία μαζί της.

Μένει να φανεί αν μπορεί να συνέλθει από τέτοιο ανέλπιστο στραπάτσο, δεδομένου και του ότι μετά την Ουγγαρία την ερχόμενη βδομάδα, «τελειώνει» η Ευρώπη.

Κι εκεί, η Μερσέντες δείχνει να έχει το πάνω χέρι. Αλλά…

Αλλά πώς μπορεί, αλήθεια, να ξεγράψει κανείς την Σκουντερία;

ΠΗΓΗ: sdna.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ πήρε την pole position – «Καταστροφή» για Χάμιλτον

Ελπίζουν σε ένα θαύμα για τον Σουμάχερ – Τα σήματα που στέλνει

Έλληνες φοιτητές παρουσίασαν δύο ηλεκτροκίνητα μονοθέσια οχήματα